Dat Michelle Obama een mode-icoon is, is nu ook officieel. Het ensemble dat ze in januari droeg tijdens de inauguratie van haar man als 44ste president van de VS, is opgenomen in het Museum van het Fashion Institute of Technology in New York.

Wie wil kan de limoengroen-gele jurk en bijpassende mantel van Isabel Toledo dus van dichtbij bekijken. Ze zijn uitgeleend voor een retrospectieve over de ontwerpster van Cubaanse afkomst, die haar eerste show hield in 1985 maar grotendeels onbekend bleef totdat Michelle Obama een creatie van haar koos voor de presidentiÃ"le inhuldiging op 20 januari dit jaar. De first lady combineerde die met groene schoenen van Jimmy Choo en handschoenen van het meer betaalbaardere J.Crew.

"Het is nu een van de bekendste jurken ter wereld", aldus Valerie Steele, hoofcurator bij het museum, aan het Britse persagentschap Reuters. "Het is een stuk geschiedenis. Zelfs mensen die weinig belangstelling hebben voor mode, zullen dit willen zien".

De vrouw van Barack Obama wordt algemeen geprezen om haar stijl en kledingkeuze. Ze heeft een voorkeur voor relatief onbekende ontwerpers. De Council of Fashion Designers of America, die de Amerikaanse modeindustrie vertegenwoordigt, bracht maandagavond tijdens zijn jaarlijkse uitreiking van Awards zelfs speciale hulde aan haar.

De retrospectieve over Toledo loopt nog tot 26 september 2009.

Ann Heylens.

Dat Michelle Obama een mode-icoon is, is nu ook officieel. Het ensemble dat ze in januari droeg tijdens de inauguratie van haar man als 44ste president van de VS, is opgenomen in het Museum van het Fashion Institute of Technology in New York. Wie wil kan de limoengroen-gele jurk en bijpassende mantel van Isabel Toledo dus van dichtbij bekijken. Ze zijn uitgeleend voor een retrospectieve over de ontwerpster van Cubaanse afkomst, die haar eerste show hield in 1985 maar grotendeels onbekend bleef totdat Michelle Obama een creatie van haar koos voor de presidentiÃ"le inhuldiging op 20 januari dit jaar. De first lady combineerde die met groene schoenen van Jimmy Choo en handschoenen van het meer betaalbaardere J.Crew. "Het is nu een van de bekendste jurken ter wereld", aldus Valerie Steele, hoofcurator bij het museum, aan het Britse persagentschap Reuters. "Het is een stuk geschiedenis. Zelfs mensen die weinig belangstelling hebben voor mode, zullen dit willen zien". De vrouw van Barack Obama wordt algemeen geprezen om haar stijl en kledingkeuze. Ze heeft een voorkeur voor relatief onbekende ontwerpers. De Council of Fashion Designers of America, die de Amerikaanse modeindustrie vertegenwoordigt, bracht maandagavond tijdens zijn jaarlijkse uitreiking van Awards zelfs speciale hulde aan haar.De retrospectieve over Toledo loopt nog tot 26 september 2009.Ann Heylens.