Hoewel de werken in de Nationalestraat voor heel wat Antwerpenaren een doorn in het oog zijn laten de handelaars die de beste shoppingstraat van Antwerpen bevolken zich niet kisten. Zo ook Garde-robe Nationale; de shop liet zich zelfs een volledig nieuw kleedje aanmeten en gooit nu de deuren weer wagenwijd open voor klanten, die het geheel gisteren goedkeurend kwamen opnemen.

Garde-robe Nationale is een begrip voor de Antwerpse shopper; een boetiek die zich altijd al heeft weten onderscheiden door een gevarieerd merkenaanbod. Naast Magdalena, het label van uitbaatster Nathalie Lachat, sieren ook namen als Just in Case, Sandrina Fasoli, Dutchess, Rue Blanche en Humanoid de neklijnen op de hangertjes. Internationale toppers blenden op een natuurlijke manier met moois van eigen bodem, een mix die Lachat altijd nauwkeurig wist aan te vullen. Nu heeft ook het interieur een opfrisser gekregen.

Architect Dieter Vander Velpen gaf de volledige shop een opknapbeurt door op een originele manier te spelen met licht en donker. Wie binnenkomt in de shop wordt overvallen door een zee van licht en heldere lijnen die gecreëerd werden door de kledingrekken die van het midden van de shop naar de buitenste muren verplaatst werden; het aanbod lijkt zo eindeloos door te lopen richting het achterste gedeelte van de winkel, waar zich de paskamers bevinden.

Het is hier dat er een interessante breuklijn plaatsvindt tussen het lichte van het winkelgedeelte en de rustieke, bijna loungy sfeer van de paskamers. Hoewel de overgang zowel in materiaal- als in lichtgebruik bijzonder bruusk is blijft het geheel organisch en een knap voorbeeld van hoe een ruimte opgedeeld kan worden zonder storende muren te moeten gebruiken. De winkel lijkt groot, groter, groots, waardoor Garde-robe Nationale nu echt het interieur gekregen heeft dat het verdiende. (KS)

Hoewel de werken in de Nationalestraat voor heel wat Antwerpenaren een doorn in het oog zijn laten de handelaars die de beste shoppingstraat van Antwerpen bevolken zich niet kisten. Zo ook Garde-robe Nationale; de shop liet zich zelfs een volledig nieuw kleedje aanmeten en gooit nu de deuren weer wagenwijd open voor klanten, die het geheel gisteren goedkeurend kwamen opnemen. Garde-robe Nationale is een begrip voor de Antwerpse shopper; een boetiek die zich altijd al heeft weten onderscheiden door een gevarieerd merkenaanbod. Naast Magdalena, het label van uitbaatster Nathalie Lachat, sieren ook namen als Just in Case, Sandrina Fasoli, Dutchess, Rue Blanche en Humanoid de neklijnen op de hangertjes. Internationale toppers blenden op een natuurlijke manier met moois van eigen bodem, een mix die Lachat altijd nauwkeurig wist aan te vullen. Nu heeft ook het interieur een opfrisser gekregen. Architect Dieter Vander Velpen gaf de volledige shop een opknapbeurt door op een originele manier te spelen met licht en donker. Wie binnenkomt in de shop wordt overvallen door een zee van licht en heldere lijnen die gecreëerd werden door de kledingrekken die van het midden van de shop naar de buitenste muren verplaatst werden; het aanbod lijkt zo eindeloos door te lopen richting het achterste gedeelte van de winkel, waar zich de paskamers bevinden. Het is hier dat er een interessante breuklijn plaatsvindt tussen het lichte van het winkelgedeelte en de rustieke, bijna loungy sfeer van de paskamers. Hoewel de overgang zowel in materiaal- als in lichtgebruik bijzonder bruusk is blijft het geheel organisch en een knap voorbeeld van hoe een ruimte opgedeeld kan worden zonder storende muren te moeten gebruiken. De winkel lijkt groot, groter, groots, waardoor Garde-robe Nationale nu echt het interieur gekregen heeft dat het verdiende. (KS)