Onderzoekers van de John Hopkins Universiteit hebben het specifieke enzym kunnen lokaliseren dat verantwoordelijk is voor het 'ik zit vol'-signaal dat vanuit je hersenen ervoor zorgt dat je stopt met eten. Ze vonden het enzym, OGT, in de hersenen van muizen. Wanneer ze het enzym uitschakelden, bleven de muizen eindeloos eten. Hun vetpercentage was na drie weken maar liefst verdriedubbeld.

Eindeloos eten en verdikken, daar hoeven we geen behandeling voor. Maar het is wel interessant wat de andere richting kan betekenen. Wanneer de onderzoekers volgens The Daily Beast een hogere dosis OGT toedienden aan de muizen, aten ze 25% minder. Menselijke hersenen bevatten dezelfde soort hersencellen die ontvankelijk zijn voor het enzym. Wanneer het mogelijk wordt om OGT om te zetten in pilletjes, dan ontstaan er heel wat mogelijkheden. (AB)

Onderzoekers van de John Hopkins Universiteit hebben het specifieke enzym kunnen lokaliseren dat verantwoordelijk is voor het 'ik zit vol'-signaal dat vanuit je hersenen ervoor zorgt dat je stopt met eten. Ze vonden het enzym, OGT, in de hersenen van muizen. Wanneer ze het enzym uitschakelden, bleven de muizen eindeloos eten. Hun vetpercentage was na drie weken maar liefst verdriedubbeld.Eindeloos eten en verdikken, daar hoeven we geen behandeling voor. Maar het is wel interessant wat de andere richting kan betekenen. Wanneer de onderzoekers volgens The Daily Beast een hogere dosis OGT toedienden aan de muizen, aten ze 25% minder. Menselijke hersenen bevatten dezelfde soort hersencellen die ontvankelijk zijn voor het enzym. Wanneer het mogelijk wordt om OGT om te zetten in pilletjes, dan ontstaan er heel wat mogelijkheden. (AB)