De 2016 Barbie Fashionistas poppen zijn gelanceerd en maken onze stoutste dromen waar. Er werden vier lichaamstypes, zeven huidskleuren, 22 oogkleuren en 24 haarstijlen geïntroduceerd.

Mattel, het bedrijf achter de iconische Barbiepop, speelt eindelijk in op de kritiek over het onrealistische lichaamsbeeld van Barbie en het gebrek aan diversiteit in de collectie poppen. In het reclamefilmpje laten ze jonge meisjes vertellen waarom ze fan zijn van de nieuwe Barbie's. Stuk voor stuk vertellen ze dat ze vriendinnetjes of mama's hebben die op de nieuwe poppen lijken. Barbie biedt eindelijk poppen aan die herkenbaar zijn en jonge meisjes het gevoel geven dat schoonheid in verschillende vormen, maten en kleuren komt.

'Het is belangrijk dat Barbie's verschillend zijn, net zoals de mensen in de echte wereld,' zegt een van de meisjes in de video. Met die uitspraak slaat ze de nagel op de kop.

(LP)

De 2016 Barbie Fashionistas poppen zijn gelanceerd en maken onze stoutste dromen waar. Er werden vier lichaamstypes, zeven huidskleuren, 22 oogkleuren en 24 haarstijlen geïntroduceerd. Mattel, het bedrijf achter de iconische Barbiepop, speelt eindelijk in op de kritiek over het onrealistische lichaamsbeeld van Barbie en het gebrek aan diversiteit in de collectie poppen. In het reclamefilmpje laten ze jonge meisjes vertellen waarom ze fan zijn van de nieuwe Barbie's. Stuk voor stuk vertellen ze dat ze vriendinnetjes of mama's hebben die op de nieuwe poppen lijken. Barbie biedt eindelijk poppen aan die herkenbaar zijn en jonge meisjes het gevoel geven dat schoonheid in verschillende vormen, maten en kleuren komt.'Het is belangrijk dat Barbie's verschillend zijn, net zoals de mensen in de echte wereld,' zegt een van de meisjes in de video. Met die uitspraak slaat ze de nagel op de kop.(LP)