Jezebel biedt 10.000 dollar voor onbewerkte foto’s van Lena Dunham

© Twitter

De feministische website Jezebel heeft Vogue tienduizend dollar geboden voor de ongeretoucheerde foto’s van Lena Dunham, die op de cover van het februarinummer prijkt.

De feministische website Jezebel heeft Vogue tienduizend dollar geboden voor de ongeretoucheerde foto’s van Lena Dunham, die op de cover van het februarinummer prijkt. De Amerikaanse website Jezebel.com vermoedde dat de foto’s van Girls-actrice Lena Dunham werden bijgewerkt en bood Vogue en fotografe Annie Leibovitz 10.000 dollar voor de originele beelden.

Dat de foto’s van Lena Dunham en Adam Driver bewerkt werden, zal niemand verbazen. Een Vogue-shoot die niet met photoshop bewerkt wordt, is hoogstwaarschijnlijk ongezien.

Maar Jezebel wijst erop dat Lena Dunham zelf een boegbeeld is van realisme en feminisme. ‘Dunham is een vrouw die positiviteit over het lichaam predikt, een onbevreesde feministe die heeft gezegd dat haar naakte lichaam een realistische expressie is van wat het betekent om te leven.’ Verder zegt ze dat wie haar niet aantrekkelijk vindt of niet naar haar naakte lichaam wil kijken, dat zelf moet weten. ‘Dat is dan jouw probleem,’ zei Lena Dunham hierover.

Intussen heeft Jezebel haar slag thuisgehaald en heeft de website de onbewerkte beelden van de ‘Girls’-ster gepubliceerd. Wereldschokkende veranderingen bleken er niet gebeurd te zijn. Bovendien is Lena Dunham zelf erg tevreden met het resultaat van de fotoshoot. Op haar Twitteraccount uitte ze haar dankbaarheid voor Vogue om haar op de cover te plaatsen, iets waar ze al van droomt sinds haar kindertijd.

Toen de kritieken binnen begonnen te lopen over de beelden, tweette de actrice het volgende: ‘Sommige shit is gewoon te belachelijk voor woorden. Laat ons onze energie op een wijze manier gebruiken in 2014.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content