Hoe kan je van 2016 echt een gezond en fit jaar maken?

© The Brick
Annelien Boens

Ondertussen staan we met beide voeten in 2016. Het is hoog tijd om onze goede voornemens, die doorgaans té ambitieus zijn, wat bij te stellen en te kiezen voor haalbare doelen. Knack Weekend selecteerde alvast drie nieuwigheden om van 2016 een gezond en fit jaar te maken.

The Brick: een fitnessconcept dat nieuw, fris en doordacht is

Aan een betere versie van jezelf bouwen, dat is zowat het uitgangspunt van Tiffany en David van ‘The Brick’. De huiselijke en toch industriële sfeer die er heerst, is heel bewust gekozen. ‘Doorheen de jaren hebben we gemerkt dat plezier beleven aan je workout de enige manier is om vol te houden.’ Geen schreeuwerige, opvallende kleuren hier dus.

De eigenaars halen ook de nieuwste snufjes in huis, zodat je met je smartphone altijd een personal trainer op zak hebt. ‘Kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Zowel op het vlak van producten, toestellen, trainers en sanitair hebben we hier oog voor.

Geen zumba of BBB bij The Brick, maar originele groepslessen als ‘animal flow’. Deze fitnesstrend komt overgewaaid uit Miami en werd ontwikkeld door personal trainer Mike Fitch. Zoals de naam doet vermoeden is het een wervelende sport waarbij dierlijke bewegingen je fitter en leniger maken. Het is een combinatie tussen gymnastiek, yoga, capoeira, conditietraining en breakdance.

Maar wat kost het? Het lidmaatschap bedraagt 99.95 euro per maand. Voor dit bedrag kan je ook deelnemen aan de groepslessen, ontspannen in de sauna en bekomen bij een kommetje vers fruit of een verkwikkende koffie.

Meer info? The Brick, Waalsekaai 57A, 2000 Antwerpen

Hoe kan je van 2016 echt een gezond en fit jaar maken?
© Weight Watchers
Weight Watchers Foodbox: gezond afslanken dankzij een doos vol lekkers

Het concept van Weight Watchers bestaat al sinds 1963 en heeft al heel wat make-overs meegemaakt. Zo werden laatst de SmartPoints gelanceerd, waarbij het puntensysteem voordeliger is voor gezonde alternatieven om zo suikers en verzadigde vetten opzij te schuiven. In tijden waarin de foodboxen hun opmars maken, kon ook een bedrijf als Weight Watchers niet achterblijven. Hun gloednieuwe Foodbox stelt je in staat om een hele week gezonde warme maaltijden op tafel te toveren.

De recepten in de Foodbox maken het makkelijker om aan je puntentotaal te voldoen, maar ook wie niet telt kan lekker meesmullen. Tijdens onze testweek konden we onder meer genieten van ‘chili sin carne’ en een Aziatisch visstoofpotje. Wie dacht dat een dieet gelijkstaat aan leven op water en brood, moet zijn ideeën dus herzien.

‘We hollen van her naar der en dan schiet gezond eten daar al eens bij in. Elk gezin probeert hier een mouw aan te passen, maar wij willen met de Foodbox een aanvulling zijn’, klinkt het bij Weight Watchers. De boxen vol lekkers (telkens voor vier maaltijden) worden op maandagavond geleverd.

Maar wat kost het? De Foodboxen bestaan in twee versies: voor 2 personen (69.75 euro/week) of voor 4 personen (89.75 euro).

Meer info? www.weightwatchers.com/be/nl/foodbox

Hoe kan je van 2016 echt een gezond en fit jaar maken?
© Yoga met Evy

Yoga met Evy: een oplossing voor drukke agenda’s

Na de vele ‘Start to’-projecten koos Evy Gruyaert voor een sport die haar na aan het hart ligt. Yoga is echter geen ‘goedkope’ sport waarbij je toch makkelijk 10 euro kwijt bent aan een les in een yogastudio. Om meer mensen op de yogamat te krijgen, bracht Evy eerst een boek ‘Yoga met Evy’ uit met de grote pijlers en belangrijkste poses van yoga. In het najaar van 2015 volgde de gelijknamige website.

Op ‘Yoga met Evy’ kan iedereen terecht. Newbies kunnen de smaak te pakken krijgen dankzij Start 2 Yoga, het keurmerk van Gruyaert zelf. Wie al wat vertrouwd is met yoga en zijn bewegingen kan kiezen uit de vele lessen van een aantal verschillende docenten, waaronder ook Evy Gruyaert. Het is dus perfect mogelijk om dat verloren halfuurtje in de ochtend in te vullen met wat yoga. Of wat dacht je van een sessie met je collega’s tijdens de middagpauze?

Het platform is erg toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Rol je mat uit en plaats je laptop/tablet voor je neus. Meer dan dit heb je niet nodig. Na enkele testsessies waren wij volledig overtuigd dat dit een oplossing kan bieden voor drukke agenda’s.

Maar wat kost het? Het startpakket (Start 2 Yoga met 21 lessen) kan je aankopen voor 29.99 euro. De andere lessen gaan per maandabonnement: je hebt 1 maand toegang voor 12.50 euro, voor 6 maanden tel je 10.50 euro per maand neer, een jaarabonnement heb je voor 9.50 euro per maand.

Meer info? Alle informatie en mogelijkheden vind je op YogametEvy.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content