Volgens specialisten zijn yogamatjes nog slechter voor je huid dan vuile smartphoneschermen of zitjes in het vliegtuig. De bacterie Propionibacteria acnes kan immers welig tieren op een yogamatje. De bacterie leeft van vetzuren die voorkomen in talg. Hij is in staat enzymen te produceren die huidweefsel kunnen afbreken, en beschadigt daardoor cellen van talgklieren. Wanneer je dus een yogamat gebruikt van de yogales, vraag dan zeker na hoe vaak ze gewassen worden of breng een eigen matje mee en draag er goed zorg voor.

Er bestaan antibacteriële sprays speciaal voor yogamatjes, die je na iedere les of work-out kan gebruiken. Maar het is aangeraden om het matje iedere week te poetsen met water en zeep. Vergeet het erna niet te drogen te hangen, want een nat matje trekt nog meer bacteriën aan. Sommige matjes kan je in de wasmachine stoppen. Doe dit een keer per maand.

(LP)

Volgens specialisten zijn yogamatjes nog slechter voor je huid dan vuile smartphoneschermen of zitjes in het vliegtuig. De bacterie Propionibacteria acnes kan immers welig tieren op een yogamatje. De bacterie leeft van vetzuren die voorkomen in talg. Hij is in staat enzymen te produceren die huidweefsel kunnen afbreken, en beschadigt daardoor cellen van talgklieren. Wanneer je dus een yogamat gebruikt van de yogales, vraag dan zeker na hoe vaak ze gewassen worden of breng een eigen matje mee en draag er goed zorg voor.Er bestaan antibacteriële sprays speciaal voor yogamatjes, die je na iedere les of work-out kan gebruiken. Maar het is aangeraden om het matje iedere week te poetsen met water en zeep. Vergeet het erna niet te drogen te hangen, want een nat matje trekt nog meer bacteriën aan. Sommige matjes kan je in de wasmachine stoppen. Doe dit een keer per maand. (LP)