Emmanuelle Alt nieuwe hoofdredactrice Franse Vogue

Emmanuelle Alt vervangt Carine Roitfeld als hoofdredactrice van de Franse Vogue.

Emmanuelle Alt, al tien jaar de rechterhand van Carine Roitfeld, neemt nu diens plaats in als hoofdredactrice van de Franse Vogue. Roitfeld gaf in december zelf haar ontsleg. Alt neemt officieel de fakkel over op 1 februari. De leiding van een Vogue-editie is een van de meest high profile jobs in de modejournalistiek.

De 45-jarige moderedactrice en styliste is al twintig jaar actief in de modejournalistiek. Ze werkte voor diverse vrouwenbladen, waaronder Elle, en is sinds 2000 directeur mode bij Vogue Frankrijk. Ze staat bekend voor haar rock ’n roll stijl: brede-schouder jasjes, skinny jeans en torenhoge hakken. Alt liep tot nu toe niet zoveel in de kijker maar is toch een invloedrijk figuur op de Parijse modescène.

Xavier Romatet, voorzitter van uitgever Condé Nast Frankrijk zegt dat Alt aan het roer komt op een sterk moment voor de groep, met een omzet die in 2010 maar liefst 12 procent is gegroeid. Grote veranderingen staan er dan ook niet op stapel. Van Alt wordt verwacht dat ze de ‘gedurfde kijk’ van Vogue op mode verderzet. Vogue is intussen trouwens een krasse negentiger.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content