Van klein naar groots wonen: ‘Vervang deuren door een geperforeerd scherm’

Een cementen gietvloer loopt trapsgewijs over in parket. © Jan Verlinde
Veerle Helsen

Leen Platevoet en Tim Ferket zijn de interieurarchitecten achter Studio Reset. Ze kopen vervallen appartementen op en geven de ruimtes een reset.

Weg met gang en kamers, hallo ministadsloft. Een oud appartement in Antwerpen kreeg een totale make-over. Studio Reset maakte een ontwerp zonder deuren, alleen het toilet heeft een aparte toegang. De leefruimte op de vierde verdieping kijkt uit op de kruinen van de Belgiëlei en de nieuwe openheid geeft letterlijk een groen gevoel.

Het Cleopatra-dagbed is van Cordemeijer voor Auping, het bureau van Derelict Design, de armstoel van Pierre Jeanneret. De vintage Wire Chair komt van Modest Furniture.
Het Cleopatra-dagbed is van Cordemeijer voor Auping, het bureau van Derelict Design, de armstoel van Pierre Jeanneret. De vintage Wire Chair komt van Modest Furniture.© Jan Verlinde

Leen werkte vroeger bij Conix Architects, en Tim een tijdje bij gevelspecialist ODS. Vandaag ontwikkelen ze ook zelf projecten. “Toen we deze flat kochten, zag het eruit als een klassiek eenslaapkamerappartement in een typische toren uit de jaren zestig. Elke kamer had een aparte deur, waardoor 55 m2 erg klein aanvoelt.”

De wandplanken zijn een ontwerp van Studio Reset.
De wandplanken zijn een ontwerp van Studio Reset.© Jan Verlinde

“Jonge mensen zijn vaak op zoek naar een huis of appartement dat al klaar is, liefst met smaak ingericht. Ze hebben geen tijd of zin om te verbouwen”, zegt Leen. “Maar de meeste nieuwbouwprojecten zijn eenheidsworst: overal dezelfde vloer en keuken.” Wie op Immoweb een nieuwbouwproject zoekt, kan evengoed het spelletje Zoek het Verschil spelen. Leen en Tim hebben een eigen stijl. Ze schilderden de badkamer lichtroze en de keuken blauw, waardoor het appartement oplicht. Stopcontacten werden in de muren weggewerkt en alle bergruimte is netjes verpakt in mooi maatwerk. Ze zetten hun realisatie op de markt voor 155.000 euro en een dag later was hun blauw-roze ontwerp al verkocht.

In het keukenblok zit ook een wasmachine verstopt.
In het keukenblok zit ook een wasmachine verstopt.© Jan Verlinde

De badkamer werd lichtroze geschilderd, waardoor het appartement oplicht. Stopcontacten werden in de muren weggewerkt en alle bergruimte is netjes verpakt in mooi maatwerk. Ze zetten hun realisatie op de markt voor 155.000 euro en een dag later was hun blauw-roze ontwerp al verkocht.

Tips

1. Steek je bergruimte of noodzakelijke apparaten in een mooie verpakking.

2. Vervang deuren door een geperforeerd scherm. Zo is deze badkamer gedeeltelijk afgesloten.

3. Doorbreek witte muren met kleuraccenten. Een blauwe keuken en roze badkamer lichten het appartement op.

4. Kies voor lichte meubelen met slanke poten.

Zonder deuren lijkt dit appartement op een miniloft.
Zonder deuren lijkt dit appartement op een miniloft. © Jan Verlinde
Ruimtes lijken groter als ze niet zijn afgesloten met een deur. Studio Reset bedacht een alternatief: een geperforeerd kamerscherm.
Ruimtes lijken groter als ze niet zijn afgesloten met een deur. Studio Reset bedacht een alternatief: een geperforeerd kamerscherm.© Jan Verlinde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content