nouveau en deco

Geachte, Graag uw oordeel over deze 2 vazen die ik al geruime tijd heb. Ze zijn resp 25 en 30 cm hoog. De ene is van tin met lelietjes van dalen motief op de hals. Op de onderkant staat een vermelding Kaiserzinn en enkele cijfers en codes. De andere is van glas, lijkt me art deco en vermeldt op de bodem VSL (Val St Lambert?) Met dank.

Dit zijn twee interessante stukken!

De vaas in kunsttin uit de fabriek Kayserzinn. Dit bedrijf was actief tussen 1894 en 1925 in Krefeld (DL) en stond onder leiding van Engelbert Kayser. Hij vervaardigde kunsttin in art nouveau en art deco stijl. Het kayserzinn (meestal ook voorzien van een nummer) wordt serieus verzameld over de hele wereld. Er bestaan vele catalogi van. Op het net vind je extra info. De waarde van veel doorsnee stukken is wat gedaald, maar de belangstelling blijft. Deze vaas is ongeveer 225 euro waard.

De glazen vaas komt uit het atelier van Scailmont dat een van de nevenfabrieken was van Val- Saint-Lambert. Maar het gaat niet om de topproductie. Het betreft seriewerk in art deco stijl, in een mal geblazen en ondergedompeld in een bad van waterstoffluoride. Daardoor wordt de buitenste laag mat ge√ętst.

De waarde van deze glazen vaas is 250 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content