Mos zoekt muur: kunstwerk Gentse Floraliën op zoek naar nieuwe eigenaar

© Mosmuur

Tijdens de Gentse Floraliën was de mosmuur, een werk van de hand van designer Marieke Vos, een echte blikvanger op het Sint-Pietersplein. Nu het bloemenfeest ten einde is gelopen, wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor het enorme mosschilderij.

Op zoek naar een origineel kunstwerk voor je woning of voor op het werk? De mosmuur, een uiterst onderhoudsvriendelijke muurbekleding, kan wel eens een goede optie zijn. Marieke Vos, van de Antwerpse concept store NADA, ontwierp een exemplaar van maar liefst 10 meter lang en 2.5 meter hoog. De duurzame blikvanger is nu op zoek naar een nieuwe eigenaar die dit stukje natuur een plekje kan geven.

De mosmuur bestaat uit mossen en korstmossen die leven van luchtvochtigheid, net zoals epifythen of air plants. Je hoeft dus geen ingewikkelde bewateringssystemen te installeren, want deze verticale begroeiing heeft geen licht of water nodig. Bovendien zijn het erg handige filters om de lucht te zuiveren en ongezonde stoffen op te nemen, zeker met deze oppervlakte. De mossen werden geteeld in Noorwegen en zijn behandeld met natuurlijke harsen, dus het kunstwerk is volledig ecologisch. (AB)

Meer info of een bod plaatsen? info@mosmuur.be – www.mosmuur.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content