Expo Storms en Kuijper in het Witte Huis van Oscar Jespers

© -

Niet hét Witte huis in Washington, maar het schitterende witte huis, de woning die beeldhouwer Oscar Jespers in Brussel liet optrekken in 1927. Precies in deze woonmachine exposeert bewoner Jean Francois Declercq de nieuwst creaties van Storms en Kuijper.

Eerst iets over het huis, want het is bijzonder. Dit pand, een van de bezienswaardigheden van Brussel, is een oude kunstenaarswoning, Jesper woonde er decennia, met een hoog Bauhausgehalte. Het is een hedendaagse woning uit 1927, ontworpen door Victor Bourgeois.

Volgend weekend kan je er zomaar binnenstappen, omdat de bewoner, galerist Jean-François Declercq dan de recentste creaties exposeert van Ben Storms en Gerard Kuijper. Of je die namen kent? We hadden ze zonet in ons modenummer naar aanleiding van een artikel over de nieuwe store van Alexander Wang in Londen, ingericht door architect Vincent Van Duysen. Van Duysen werd in deze context samen gepubliceerd door het cultblad Wall Paper.

Ook de namen van Storms en Kuijper circuleren in het artikel. Ze zijn ook bijzonder. Storms is een designer die de grenzen van het design opzoekt en eigenlijk beeldende kunst maakt. Met zijn Dancing Stones, doet Kuijper quasi hetzelfde, maar helemaal anders. Ga gewoon kijken, geniet van het gebouw en de kunstwerken: dit wordt een bijzondere ervaring.

Ben Storms en Gerard Kuijper bij Jean-François Declercq in het Atelier Jespers, Erfprinslaan 149 te 1200 Brussel, www.atelierjespers.com. Data: 12 en 13 september van 11 tot 20u, tot 29 september op afspraak.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content