Eerste ‘Design at Work’ Awards uitgereikt

De ‘Design at Work’Awards belonen bedrijven die innovatief design aanbieden.

Op Interieur 08, de beurs voor creatief wonen in Kortrijk, zijn voor het eerst de ‘Design at Work’Awards toegekend. De awards belonen bedrijven die innovatieve designproducten, diensten of materialen aanbieden. Met 154 inzendingen van 110 ondernemingen was de eerste editie een succes. Er kwamen zes winnaars uit de bus in evenveel categorieÔn.

In de categorie Vrije Tijd wint machineproducent Eliet met zijn groenversnipperaar ‘NEO’. Constructeur Bombardier is de laureaat Mobiliteit dankzij zijn bi-directionele tram ‘Flexity Outlook’ en de Award voor design in Zorg gaat naar Philips, dat de prijs krijgt voor zijn ochtendglorensimulator ‘Wake-up Light’. In de categorie Werk wint interieurbedrijf Technospace omdat het de “Buzzispace Paravent” ontwikkelde. Dat is een geluidsabsorberende paravent. Het Designmuseum Gent wordt bekroond in de categorie Communicatie, een beloning voor zijn designeducatieprogramma. En de Award voor Wonen tenslotte gaat naar KitchenAid, dat een in het aanrecht geïntegreerde vaatwasser ontwierp.

Voor de zes winnaars is op de interieurbeurs een speciaal platform vrijgemaakt waar ze hun producten kunnen tonen. Maandag krijgen ze officieel hun Award uit handen van minister Van Quickenborne.

Ann Heylens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content