Dries Dockx wint Wim Ibensprijs

© Sterckshof

Zijn ontwerp ‘Folded’ viel het meest in de smaak van de jury.

Om de twee jaar reikt de vzw ARTos zijn prijzen voor Juweelontwerp en Zilversmeedwerk uit: de Wim Ibensprijzen. Voor de editie van 2010 is Dries Dockx (1987), laatstejaarsstudent aan de PHL Arts Hasselt, met zijn zilveren creatie ‘Folded’ in de categorie ‘Edelsmeedkunst’ in de prijzen gevallen. Een eervolle vermelding ging naar Hella Hoste voor haar ‘Flock of Bears’.

Voor Juweelontwerp is er dit jaar geen prijs uitgereikt, omdat geen enkele van de inzendingen voldeed aan alle voorwaarden van de jury. Wel kreeg Hilde Verrelst een eervolle vermelding voor haar ‘Alles wat goed is…’.

Met hun prijs willen de organisatoren de oprichter van de afdeling edelsmeden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, namelijk beeldhouwer en edelsmid Wim Ibens, op passende wijze eren.

Aansluitend loopt in het Zilvermuseum Sterckshof de gratis tentoonstelling ‘Zilvertalenten 2010’. Die bundelt het werk van twaalf jonge, net afgestudeerde juweelontwerpers uit één van de drie Vlaamse dagopleidingen, namelijk de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA) – Artesis Hogeschool Antwerpen, Sint Lucas Antwerpen – Karel de Grote-Hogeschool en MAD-faculty (Media, Arts & Design faculty) Hasselt.

Elien Haentjens

Zilvertalenten, tot 18 juli in het Zilvermuseum Sterckshof van Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content