Designmarkt strijkt neer in Gent

© Frederic Rozier

Voor de 2e keer kunnen vintagedesignliefhebbers terecht in het Gentse ICC.

In het schitterende Gentse ICC-gebouw uit de sixties grijpt de tweede Designmarkt plaats: een unieke kans voor vintagefreaks om design te kopen.

Het modernistische ICC-gebouw, een prachtig en goed bewaard congresgebouw in het Gentse Citadelpark, net naast het S.M.A.K., is een gedroomde locatie om vintagedesign te verkopen. Vorig jaar gebeurde dit voor de eerste maal. De eerste beurs was een waar succes en had zelfs de allure van een volwaardige vintage-antiekbeurs, want het niveau van het aanbod was hoog.

Je vond er van alles wat, van objecten van Sottsass tot stoelen van Friso Kramer en Willy Van Der Meeren. Ook alle merken zijn er present, van Knoll tot Pastoe en Miller. Het gaat dus niet alleen om meubilair, de handelaren bieden ook objecten aan in keramiek en glas. Aan de beurs nemen heel wat handelaren deel uit binnen- en buitenland. In de marge grijpen er ook enkele tentoonstellingen plaats, zoals een pop-upexpo van het Gentse Designmuseum en Art Broker Design.

Piet Swimberghe

De Designmarkt grijpt plaats op 19 en 20 november, van 10 tot 18u, ICC-gebouw naast het SMAK in het Citadelpark te Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content