Architecturale doorkijkkast

Belgisch architect Julien De Smedt creÔerde de doorkijkkast Stacked.

De Belgische architect Julien De Smedt (33) maakte eerst furore in Kopenhagen en de rest van de wereld en keert nu terug naar Brussel. Hij bouwde openbare ruimtes, parken en gebouwen over heel de wereld, bedacht al enkele lampen en accessoires, en waagt zich nu aan een groter meubel, de kast Stacked voor Muuto.

Hoe verschilt deze Stacked van een ander modulair kastensysteem?
Julien De Smedt: Stacked is geen modulair systeem. Het is een rek om spullen van eender welke grootte in op te bergen. Het is vooral een methode om op een ruimte toe te passen. Supereenvoudig bovendien: opstapelen en vastklikken. Het is nooit afgewerkt of onafgewerkt.

U werkt sinds kort opnieuw in Brussel. Waarom?
Ik wil in BelgiÔzitten om dicht bij onze Europese klanten te zijn én om tegelijkertijd een impact te hebben op de Brusselse architectuur. Toen ik de stad veertien jaar geleden verliet, dacht ik dat het een hopeloos geval was, maar nu heb ik meer hoop, dankzij de aanwezigheid van een leger jonge (en minder jonge) architectenkantoren zoals XDGA, anorak, 51N4E, URA. Ze zijn erg goed bezig en ondersteunen elkaar in één gemeenschappelijk doel: hedendaagse architectuur in Brussel brengen.

Leen Creve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content