Antieke Porseleinen Postuur

Antiek porselein © d

Mijn 94 jarige grootmoeder heeft op erfgoeddag een porseleinen beeldje laten schatten door een veilingmeester. Het thema was erfenissen en daarom toverde ze een beeldje uit de kast dat ze erfde van haar nichtje, die het op haar beurt van haar moeder had gekregen.. De waarde die hij erop kleefde was aanzienlijk hoog nl 1200 euro.

Zie foto’s in bijlage van het beeldje. Dit porseleinen beeld zou een zeepschelp zijn dat meer dan 100 jaar oud is.

Volgens de veilingmeester zijn vooral de vele bloemetjes die op het beeldje zitten zeer uniek.

Nu mijn grootmoeder heeft vernomen dat het wat waard kan zijn zou ze dit willen verkopen. Ik contacteerde een veiling om eens te informeren maar die beweren meteen dat de waarde heel wat lager ligt maar ze hebben geen bedrag willen uitspreken.

Kan u een schatting doen ? Als we het zouden verkopen, waar kan ik dan best terecht hiervoor ? Het internet biedt heel wat veilingsites maar wie is er nu gespecialiseerd in porselein en wie niet ?

Graag meer informatie, jullie advies en jullie schatting.

Waardeschatting antiek porselein.

Vooreerst: dit is een fraai stukje porselein uit de late 19de eeuw. Door die prachtige schelp is het bijzonder. Maar we vermoeden toch dat de veilingmeester op de erfgoeddag in een te milde bui was en het stuk heeft overschat. Ik vermoed ook dat het stuk veel minder waard is. Zoiets verkoop je voor een 250 euro, misschien iets meer, misschien iets min.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content