Antieke gloeilampen te koop

De nostalgische ontwerper Miguel Algoet heeft zijn hart verpand aan de antieke gloeilamp.

Miguel Algoet is een nostalgische ontwerper die zijn hart verpand heeft aan de antieke gloeilamp. Hij restaureert en reproduceert lampen in antieke stijl, waarin hij dan ouderwetse gloeilampen draait. Daarvan heeft hij er zoveel opgekocht dat hij nu een deel van zijn stock aan inkoopprijs aanbiedt. In totaal kan je per 12 stuks 1200 lampen kopen.

Het is een ongewone verkoopactie die best wat uitleg behoeft. Miguel Algoet duikt hier en daar op in het antieke interieurcircuit waar zijn exclusieve lampen worden gewaardeerd. Hij is zelf gek van antieke elektriciteit en verzamelde een oneindige hoeveelheid ouderwetse kabels en fittings waarmee hij onder de noemer Vergeten verlichting lampen bouwt.

Hij kocht ook veel gloeilampen op, liefst van vooroorlogs model, met een extra grote gloeidraad. Die zijn niet langer in productie, noch in de handel en worden door verzamelaars gezocht. Precies daarom gooit hij nu een deeltje van zijn stock op de markt. Je kunt die lampen dus per dozijn kopen aan 15 euro per stuk. Dit tot de voorraad strekt.

Op zaterdag 25 en zondag 26 februari (tussen 14 en 18 uur) organiseert hij in zijn 18de eeuwse showroom, een ouderwets dorpshuisje, een tentoonstelling waar je die lampen ook kunt verwerven. Het huis ligt op een idyllische plek in Machelen aan de Leie (Karperstraat 1).

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content