De bruidsjurk van Chelsea Clinton: een meesterwerk van Vera Wang

Amerikaans ontwerpster Vera Wang liet Chelsea Clinton stralen op haar grote dag.

Het is u vast niet ontgaan: Chelsea Clinton, de enige dochter van ex-president Bill Clinton en Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft afgelopen zaterdag haar ja-woord gegeven aan jeugdliefde Marc Mezvinsky. Een haast even grote ster als de bruid en haar wereldberoemde ouders was de jurk. Er werd in de dagen vooraf druk gespeculeerd over de ontwerper en de eer bleek uiteindelijk weggelegd voor de New Yorkse ontwerpster van Chinese komaf Vera Wang. Wang, voor wie bruidsjurken haar belangrijkste collectie vormen, is wel enige commotie gewend. Ze kleedde eerder onder meer Victoria Beckham, Sharon Stone en Jennifer Lopez op hun grote dag.

Chelsea staat bekend om haar klassieke smaak en ze koos dan ook voor het meest populaire bruidssilhouet in alle lagen van de bevolking: de lange strapless bustierjurk. De voormalige ‘first daughter’ zou volgens het Amerikaanse modemagazine Woman’s Wear Daily wel gevraagd hebben het genre ‘artistiek’ te benaderen. En Vera Wang, die precies 20 jaar in het vak zit, gaf er dan ook haar geheel eigen interpretatie aan. Het resultaat was prachtig. Ze maakte voor Chelsea een jurk in zijden tule en organza met enkele gesofisticeerde elementen zoals de diagonale drappage op de body. De romantische lagen in de rok gaven de jurk dynamiek en het lint rond de middel met daarop geborduurde kristallen en parels zorgde voor een belle époque accent. Het idee van de kristallen komt trouwens uit Wangs pret-à-portercollectie. De lange sluier en ook de open plateauschoenen voegden eveneens een retro touch toe. Kranten gisten dat de jurk zo’n 15 à 16.000 euro zou gekost hebben.

Hoewel vooraf gezegd werd dat Chelsea juwelen zou dragen voor een bedrag van zes cijfers, waren ze eigenlijk zeer discreet. Buiten de volledig platina trouwring, opteerde ze enkel voor diamanten oorbellen in de vorm van een bloem en een armband, waarin dezelfde bloem terugkeerde. Opvallend: geen halssnoer voor Chelsea.

De familie had er alles aangedaan om cameramensen en pers weg te houden van het feest, maar gaf achteraf wel enkele foto’s vrij. De trouwjurk is het best te zien op de foto waar Chelsea aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt. Beelden van de bruidsmeisjes of een foto waarop de magenta Oscar de la Renta-jurk van Hillary Clinton volledig te zien is, zijn helaas niet publiek gemaakt.

Ann Heylens.

Bron: WWD/New York Times.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content