Zalmtartaar met frambozen, lente-ui en citroen
Voor 4:
Voor 4:
1 bakje verse frambozen (voor coulis)
witte peper
4 el verse mayonaise
1 el zure room
300 g verse zalmfilet
5 lente-uien
een 25-tal sprieten bieslook
1 citroen
zout
12 verse frambozen
Pureer de frambozen tot coulis en giet door een fijne zeef. Kruid licht met witte peper en zet apart.
Meng de mayonaise met de zure room.
Snij de zalmfilet in kleine dobbelstenen van 5 mm dik. Doe in een kom en zet meteen in de ijskast. Zo blijft de vis knapperig.
Snij de lente-ui en de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen.
Meng de tartaar met de mayonaise, de lente-ui, de bieslook en de citroenschil. Voeg ongeveer 1 el vers citroensap toe. Kruid met peper en zout. Verdeel, met behulp van een serveerring, op borden. Werk af met een streepje frambozencoulis, uit elkaar getrokken frambozen en de overgebleven lente-ui, bieslook en citroenschil.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier