Wonderen bestaan: zo maak je ‘spek’ van kokosschilfers

© Instagram Gianna-Ciaramello

Houd je kin vast als je dit artikel verderleest, want onze mond viel open toen we voor het eerst van dit geniale concept hoorden.

Spek heeft voor menig mens dezelfde werking als het belletje voor de hond van Pavlov: we beginnen er als op commando van te kwijlen. Doordat het echter veel vet en zout bevat, gaan steeds meer mensen op zoek naar een gezonder alternatief. ‘Spek’ gemaakt van kokosschilfers is daar een van. (Wij onderdrukken een vreugdedansje.)

Wetenschappers hebben onlangs dan wel een zeewier ontdekt dat smaakt naar spek, maar het zogenaamde dulse is amper bekend en nog niet verkrijgbaar in de massa’s dat wij graag spek verorberen. (Lees: veel.) Wat een geweldig nieuws is het nu dus dat je, mits wat ingrepen, kokosnootsnippers kan transformeren in iets dat veel wegheeft van ons favoriete stuk varkensvlees! En het kost je zelfs amper moeite.

Wat je nodig hebt voor 150 g:

  • 150 gr ongezoete kokosschilfers
  • 3 soeplepels soyasaus
  • 1 soeplepel ahornsiroop
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zwarte peper naar smaak

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en haal alles door elkaar zodat elke kokosschilfer goed bedekt is.
  3. Spreid de schilfers uit op een bakplaat en schuif die 10 tot 12 minuten in de oven tot de schilfers goudbruin zijn.

Noot van de redactie: Bloggers loven de creatie als televisiesnack, in salades of in (vegetarische) hamburgers, maar geven wel toe dat het naast een omelet niet even veel voldoening geeft als the real thing. Daarvoor dan toch maar die dulse opsnorren?

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content