Winterbars zijn hot: in deze pop-upbars kan je de komende maanden opwarmen

Bocadero Aspen, winterbar in Antwerpen © dpcommunications
Anke Wauters
Anke Wauters Journaliste Knack Focus en Knack Weekend

Pop-upwinterbars rijzen als paddenstoelen uit de grond. Geen zand of parasols te bekennen. Wél: vuurkorven en geroosterde marshmallows. Enkele interessante adresjes en events voor jullie verzameld.

Terwijl we ons in de zomer met z’n allen neervlijen op een strandstoel in een hippe zomerbar, lijkt het wel alsof iedereen in de wintermaanden in een diepe winterslaap valt.

Niet zo deze winter, want wat is gezelliger dan je samen met je vrienden, familie of collega’s te verwarmen rond het vuur met jenever of glühwein. Pop-upwinterbars zijn the next big thing en rijzen als paddenstoelen uit de grond. Geen zand of parasols te bekennen. Wél: vuurkorven, geroosterde marshmallows in een gezellige après-skisfeer.

Hasselt: MOOSE Winterbar

Moose Winterbar, Hasselt
Moose Winterbar, Hasselt© dpcommunications

Sinds vorige week kan je je voor de derde winter op rij verwarmen in MOOSE Winterbar, in de achtertuin van club Versuz. De massief houten chalet is een soort tijdscapsule en brengt je in één klap naar de skipistes, zonder dat je je skischoenen of snowboard uit de kast moet halen. Met zitbanken bekleed met dierenhuiden en een DJ die de beste après-ski klassiekers mixt, voel je je zo in de Oostenrijkse Alpen. Op donderdag en zaterdag zet je het feest gewoon verder in de club zelf.

MOOSE Winterbar

Trichterheideweg

3500 Hasselt

Van donderdag tot zaterdag vanaf 17u

Mechelen: KOMEET

KOMEET in Mechelen
KOMEET in Mechelen© TV Beeld/KOMEET

De Mechelse strandbar KOMEET is aan haar allerlaatste editie toe en het wordt eentje om nooit te vergeten. Strandstoelen en zwembaden maken plaats voor warmtebranders, vuurschalen en Zweedse kaarsen. Beachvolleybal wordt vervangen door ‘nagelke klop’. Huisgemaakte glühwein komt in de plaats van de zomerse sangria. In de pop-upwinterbar van KOMEET kan je genieten van live performances, showcooking, unieke kerstkraampjes, lichtinstallatie. Er is ook een assortiment aan eet- en drankkraampjes: een oesterbar, stoofvlees, verse soepen en traaggegaarde ribbetjes.

KOMEET: Warm winters weekend

Koningin Astridlaan 122

2800 Mechelen

Van 7 tot en met 10 december

Gent: Café Tobor

Café Tobor in Gent
Café Tobor in Gent© Turbulence

Vanaf 27 oktober kanje in de Gentse binnenstad naar een winterbar in de futuristische serre op de groene binnenplaats van het Design Museum Gent. Het pop-upconcept Café Toborkadert binnen de nieuwe expoHello, Robot, dat de rol van robots in ons leven onderzoekt. Na een bezoek aan de tentoonstelling kan je lokale ingrediënten ontdekken en proeven van hartige of zoete versnaperingen met een zelfgebrand kopje koffie van de barista Pieter Mortier.Meer nog, voor deze pop-upwinterbar heeft Mortier twee eigen blends gecreëerd. Hij serveert ook eigenhandig elk kopje koffie.

Café Tobor

Design Museum Gent

Jan Breydelstraat 5

9000 Gent

Van 27.10.2017 tot en met 15.04.2018

Open van donderdag tot en met zondagVan 11u00 tot 18u00

Antwerpen: Aspen Bocadero

Bocadero Aspen, winterbar in Antwerpen
Bocadero Aspen, winterbar in Antwerpen© dpcommunications

Even opwarmen na een middagje shoppen in de stad of na een fikse wandeling? Genieten tijdens een gezellig avondje in een ongedwongen en authentieke winterse sfeer kan bij Aspen Bocadero. De Waagnatie wordt naar goede gewoonte opnieuw omgetoverd naar een wintersetting, die je meteen doet wegdromen naar een mondain en gezellig skioord. Regelmatig vinden er ook leuke evenementen plaats, zoals Salsa Bocadero en je honger stillen kan in het gezellige restaurant. Aspen Bocadero heeft bovendien een eigen overdekte ijspiste. Voor 15 euro kan je er een uur lang aan curling – denk: ‘petanque op ijs’ – doen, initiatieles inbegrepen.

Aspen Bocadero

Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

Van 7 december 2017 tot 20 januari 2018

Open di t/m zat vanaf 16u00

Kortrijk: Vetur

Vetur in Kortrijk
Vetur in Kortrijk© Henryk Virabian

‘Vetur’ is het Ijslandse woord voor winter. En het is ook de naam van een zeer opvallende pop-upwinterbar in Kortrijk. De bar vormgegeven als een halve bol in kunststof en staal, een soort van reuzengrote iglo dus naar het voorbeeld van de gekende Coppa Club Tower Hill in Londen. Veel hout, boomstammen om op te zitten, schapenvelletjes en dekentjes zullen het interieur warmte doen uitstralen. Vetur plant ook een winterbarbecues, brunches op zondag en filmavonden.

Vetur

Ijzerkaai

8500 Kortrijk

Opening en uren

Gent: Bar Vida

Winterbars zijn hot: in deze pop-upbars kan je de komende maanden opwarmen
© Bar Vida

Zeker de moeite: drie studenten event- en projectmanagement – Jana Boulanger (22), Diego De Feyter (24), Phebe De Cubber – van de Arteveldehogeschool in Gent organiseren een wintereditie van Bar Vida in Gent. Bar Vida laat de zomerse sferen nog een laatste keer terugkeren met drankjes, muziek. Er zullen ook artisanale krokketjes voorzien zijn door foodtruck Nou Mil. De inkleding is volledig gericht op de Horticultuur. En ook de dranken zijn gebaseerd op de planten die je kan vinden in de serres, bijvoorbeeld het Gentse vlierbloesemdrankje Roomer.

Niet onbelangrijk: de opbrengst wordt geschonken aan het goede doel ‘La Casita’. Dit is een Argentijns project, ondersteund door Bouworde vzw, dat zich bevindt in de buitenwijken van Buenos Aires. Het is een centrum voor kansarme kinderen en jongeren uit de wijken.

Bar Vida: Winter Edition

Plantentuin UGent

Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35

9000 Gent

Op 30 november 2017 en 1 december 2017

Beide dagen doorlopend open van 16u30 tot 23u00

Antwerpen: Scapa Home Winterbarn

Winterbars zijn hot: in deze pop-upbars kan je de komende maanden opwarmen
© Scapa Home

Met de vijftigste verjaardag van het merk in het verschiet, blikt Scapa terug op haar geschiedenis. In een als winterschuur vormgegeven bar kan je tussen de hooibalen en gezellige berg kussens en plaids een drankje drinken en genieten van een sharing buffet. Nog last minute kerstcadeautjes nodig? Die vind je misschien wel in de gift shop aan de bar.

Arenbergstraat 12

2000 Antwerpen

Van 15 november tot 7 januari

Woe-zat: 13-18u, do: 13-22u en elke zondag in december: 13-18u.

Partner Content