Weekendtip: koffie sippen en cheesecake eten bij Maurice Coffee Bar

Annelien Boens

Koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond, maar dit exemplaar in een New Yorks jasje is zeker een bezoekje waard. Voormalig tv-presentatrice Véronique Leysen verloor haar hart aan knitwear, New York en zwarte koffie en deelt dat nu met haar klanten in Berchem.

Koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond, maar dit exemplaar in een New Yorks jasje is zeker een bezoekje waard. Voormalig tv-presentatrice Véronique Leysen verloor haar hart aan knitwear, New York en zwarte koffie en deelt dat nu met haar klanten in Berchem.

‘Toen ik een klein meisje was, zei mij moeder ooit tegen een vriendin dat een echte vrouw haar koffie zwart drinkt. Toen is mijn fascinatie voor koffie begonnen en ik drink hem nog steeds graag zwart, zonder melk of suiker.’ Véronique Leysen leerden we het voorbije jaar kennen als een fervente breister. Ze startte haar eigen knitwearlabel Maurice, genoemd naar haar overleden grootvader. Maar ze zag het groter, want ‘breien zonder een goed kopje koffie gaat niet’.

‘Omdat een webshop niet ideaal is voor knitwear, je moet een muts kunnen passen en voelen, kocht ik een caravan om mee rond te trekken. Aangezien ik van koffie hou en een baristacursus gevolgd had, serveerde ik ook koffie in mijn caravan. Maar het was te veel gedoe om overal toestemming te krijgen om mijn caravan te kunnen neerplanten, dat ik besloot om een pand te huren en een eigen koffiebar te starten. Voorlopig is het nog een pop-up, maar als het succes heeft dan is het een blijvend project.’

In Antwerpen vind je bijna op elke hoek van de straat een koffiebar, maar wat maakt de koffiebar van Maurice zo speciaal? ‘In New York heb ik enorm veel koffiebars bezocht. Je hebt er duizenden en elk van hen is uniek. Koffiebars in de Big Apple zijn altijd conceptueel, er is altijd iets speciaals mee. Bij de ene dragen ze leuke uniformpjes, de andere heeft een eigen branderij, geen enkele is gewoon een koffiebar. Voor mijn eigen koffiebar heb ik me laten inspireren door de Greenwich, een wijk in New York.’

Het lijstje van koffievariaties is eindeloos, maar wat is jouw favoriet in je koffiebar? ‘Wel, het succesnummer is de Alice Latte. Een latte waarbij ik rozenblaadjes in het melkschuim verwerk. Vervolgens werk ik af met honing, rozenblaadjes en suikerhartjes. Klanten kunnen ook hun persoonlijke koffie samenstellen. De cheesecake en frambozentaart zijn ook voltreffers, want die blijven bijna nooit langer dan een kwartier op de toog staan.’ (AB)

Maurice Coffee Bar: Guldenvliesstraat 56 – 2600 Antwerpen / Open van woensdag – zondag (woe-vrij van 8u-18u / za-zo van 9u30-18u)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content