Week van Groenten en Fruit vanaf 6 mei

Van 6 tot 13 mei loopt bij ons opnieuw de Week van Groenten en Fruit. Doel van deze jaarlijkse actie is de lokale telers een week lang in de spotlights te zetten.

Tijdens de Week van Groenten en Fruit gaat alle aandacht traditiegetrouw naar de lokale telers, maar uiteraard worden we ook aangespoord om meer verse groenten en fruit te eten, bij de lunch, als tussendoortje, op en naast de werkplek.

Van 6 tot 13 mei worden heel wat activiteiten georganiseerd, zoals de verkiezing van het Beste Benelux Groenterestaurant 2013. Er worden ook tal van initiatieven gesteund, zoals de Dag van de Keerbergse Asperges (6/5), de Dag van de Aardbeien in Diest (13/5) en de expo Aan Tafel! in Tour&Taxis in Brussel. Kortom, Ideeën genoeg voor een gezond dagje uit.

‘De Week van groenten en fruit’ maakt deel uit van de overkoepelende campagne ‘Denk Groenten! Denk Fruit’ en loopt gelijktijdig met ‘Week van de groentestreek’ in Sint-Katelijne-Waver, het hart van de Belgische groente-en fruittelers en -veilingen, waarbij diverse bedrijven hun deuren openen voor het grote publiek.

De actie is een inititatief van groentekok Frank Fol en loopt doorgaans in de maand maart. Maar op vraag van de telers en producenten werd ‘de week van groenten en fruit’ verplaatst naar mei. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content