Bier - bij voorkeur van Belgische makelij -, en ook wijn, dat spreekt. Maar thee en kaas? Het is wellicht niet meteen wat in de doorsnee huiskamer aan 'un mariage harmonieux' doet denken. En toch. Niets is minder waar, als we thee-experte Fabienne Effertz mogen geloven. 'Het zijn twee compleet verschillende smaken die elkaar wonderwel aanvullen en je een nieuwe gastronomische smaaksensatie doen beleven', oordeelt ze. Effertz heeft zo haar redenen, en wil ons daarvan overtuigen met een tasting.

We namen dus zelf de proef op de som, kregen enkele verrassende combinaties met Zwitserse kazen voorgeschoteld en stelden vast dat de pairing verre van een slecht idee is, integendeel. Hier enkele smaakcombinaties die je zeker een kans moet geven als je nog sceptisch bent:

Kaas: Emmentaler AOP des Grottes

Smaak: Licht bittere toets

Thee: Sencha Okimudori (groene thee) - Japan

Garnituur: Vijgenjam, abrikozen en dadels

Kaas: Tête de Moine AOP

Smaak: Meer uitgesproken

Thee: Men Ding Gan Lu (groene thee) - China

Garnituur: Appel-, peren, abrikozencompote

Kaas: Le Gruyère d'Alpage AOP

Smaak: Meer uitgesproken

Thee: Hu Long Jin (groene thee) - China

In het broodmandje: Krokantjes met Gruyère

Bier - bij voorkeur van Belgische makelij -, en ook wijn, dat spreekt. Maar thee en kaas? Het is wellicht niet meteen wat in de doorsnee huiskamer aan 'un mariage harmonieux' doet denken. En toch. Niets is minder waar, als we thee-experte Fabienne Effertz mogen geloven. 'Het zijn twee compleet verschillende smaken die elkaar wonderwel aanvullen en je een nieuwe gastronomische smaaksensatie doen beleven', oordeelt ze. Effertz heeft zo haar redenen, en wil ons daarvan overtuigen met een tasting. We namen dus zelf de proef op de som, kregen enkele verrassende combinaties met Zwitserse kazen voorgeschoteld en stelden vast dat de pairing verre van een slecht idee is, integendeel. Hier enkele smaakcombinaties die je zeker een kans moet geven als je nog sceptisch bent:Kaas: Emmentaler AOP des GrottesSmaak: Licht bittere toetsThee: Sencha Okimudori (groene thee) - JapanGarnituur: Vijgenjam, abrikozen en dadelsKaas: Tête de Moine AOPSmaak: Meer uitgesprokenThee: Men Ding Gan Lu (groene thee) - ChinaGarnituur: Appel-, peren, abrikozencompoteKaas: Le Gruyère d'Alpage AOPSmaak: Meer uitgesprokenThee: Hu Long Jin (groene thee) - ChinaIn het broodmandje: Krokantjes met Gruyère