VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, steunt met de actie 'Wie smeert die eet' de Voedselbanken. 'Voor elke virtuele boterham die wordt gesmeerd, schenkt VLAM een boterham aan de Voedselbanken', luidt het. De actie kadert in de vierde Dag van het Brood, die plaatsvindt op 18 oktober.

'De actie plaatst brood, een gezonde en lekkere energieleverancier voor jong en oud, in de spotlights en steunt bovendien het goede doel', aldus VLAM. Een virtuele boterham smeren kan op de website, door iets te delen op Facebook of door een foto van een gesmeerde boterham te posten op Instagram of Twitter.

'Per boterham die virtueel gesmeerd wordt, geeft VLAM er een aan de Voedselbanken', zegt Annelies Vermandel van VLAM. 'Concreet zorgen wij ervoor dat de Voedselbanken de boterhammen kunnen uitdelen.'

Tijdens de Dag van het Brood worden bedrijven, scholen en winkels bovendien aangespoord om iets te doen rond brood. Zo worden er bijvoorbeeld wentelteefjes gebakken, gaan bakkers rond in kleuterscholen en lagere scholen of presenteren bakkers een nieuw soort brood.

'Sommige bedrijven en organisaties kiezen er ook voor om nog iets extra te schenken aan de Voedselbanken', aldus Vermandel. De actie van VLAM loopt tot en met 31 oktober. Alle informatie is te vinden op de website www.alledagenbrood.be. (Belga/DB)

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, steunt met de actie 'Wie smeert die eet' de Voedselbanken. 'Voor elke virtuele boterham die wordt gesmeerd, schenkt VLAM een boterham aan de Voedselbanken', luidt het. De actie kadert in de vierde Dag van het Brood, die plaatsvindt op 18 oktober. 'De actie plaatst brood, een gezonde en lekkere energieleverancier voor jong en oud, in de spotlights en steunt bovendien het goede doel', aldus VLAM. Een virtuele boterham smeren kan op de website, door iets te delen op Facebook of door een foto van een gesmeerde boterham te posten op Instagram of Twitter. 'Per boterham die virtueel gesmeerd wordt, geeft VLAM er een aan de Voedselbanken', zegt Annelies Vermandel van VLAM. 'Concreet zorgen wij ervoor dat de Voedselbanken de boterhammen kunnen uitdelen.' Tijdens de Dag van het Brood worden bedrijven, scholen en winkels bovendien aangespoord om iets te doen rond brood. Zo worden er bijvoorbeeld wentelteefjes gebakken, gaan bakkers rond in kleuterscholen en lagere scholen of presenteren bakkers een nieuw soort brood. 'Sommige bedrijven en organisaties kiezen er ook voor om nog iets extra te schenken aan de Voedselbanken', aldus Vermandel. De actie van VLAM loopt tot en met 31 oktober. Alle informatie is te vinden op de website www.alledagenbrood.be. (Belga/DB)