Vercruysse: Voor chocoholics
Geert Vercruysse is de beste chocolatier van Kortrijk, maar er wordt in de stad eigenlijk niet veel over hem gesproken. Het zal wel met zijn eigenzinnige karakter te maken hebben. Geert moet het hebben van echte chocoholics. Hij heeft zijn volgelingen tot in Australië. Geert weet wat hij doet: hij werd opgeleid bij beroemde banketbakkers, zoals Wittamer (Brussel), Fauchon (Parijs), Schumacher (Wenen) en Huize van Wely (Nederland).
In zijn eigen zaak houdt hij alles bewust klein: hij staat in de werkplaats, vrouw Katrien in de winkel. Geert gebruikt eerstekeusingrediënten. Hij negeert industriële producten. Voor zijn pralines werkt hij uitsluitend met buitenlandse ondernemers die op kleinschalige manier cacao verbouwen en daar chocolade van maken (tree-to-bar). In de zomer zijn er een vijfentwintigtal pralines beschikbaar, naast diverse soorten ijs, macarons, gebak enz. (PvD)
Vercruysse: Doorniksewijk 115-117, 8500 Kortrijk. 056 21 68 81.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier