Van originele sharing dishes tot de betere brasserie: 5 restaurants in Brussel, goedgekeurd door onze recensenten

Badi
Redactie Knack Weekend

Een trip in eigen land gepland? Van originele sharing dishes tot de betere brasseriekeuken: in deze vijf Brusselse restaurants gingen onze recensenten tevreden van tafel.

1- Kline

Kline is een doorgezette pop-up die zichzelf een ‘brutalistische keuken’ noemt en probeert zo hedendaags mogelijk te werken: lokale producten, respect voor de seizoenen en weinig afval. De leiding is in handen van multitalent Nico Corbesier en Katrien Vantomme, die onder andere bij Beaucoup Fish het mooie weer maakte. Het idee achter de menukaart van Kline is niet nieuw. In plaats van duidelijke voor- en hoofdgerechten is er een selectie van koude en warme bereidingen die je naar eigen voorkeur en appetijt mag bestellen en die vervolgens, je raadt het al, te delen zijn voor het gezelschap aan tafel. Kline lost de belofte van een bijzondere beleving helemaal in. Een fijne nieuwkomer in de Brusselse restaurantscène.

Vlaamsesteenweg 162, 1000 Brussel, kline.brussels

Lees hier de volledige review

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

2- Konchu

In deze Japanse kantine eet je voor verfrissend scherpe prijzen. In een luchtig art-nouveaupand dat geraffineerd werd ingericht vind je dit bescheiden restaurant. Centraal staat de Japanse curry, een troostende snelle maaltijd die populair is in Japan sinds de Britten het gerecht meebrachten uit India. De kruidige currysaus combineert hartig met zoet, is mild in vergelijking met de Thaise versie en krijgt steevast het gezelschap van frisse gepekelde groenten. ’s Middags eet je het hier met rijst of noedels en groenten of gefrituurde kip. ’s Avonds is het een van de deelgerechten waaruit je kunt kiezen, naast spiesjes van de barbecue, okonomiyaki (een hartige pannenkoek met gesnipperde kool en zoete mayonaise) en een resem bijgerechten.

E. Solvaystraat 20, 1050 Elsenekonchu.eu

Lees hier de volledige review

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

3- The Brasserie

Deze op-en-top Belgische bistro biedt een kaart vol klassiekers. In de imposante ruimte, flikkerend van het bladgoud en gezellig gemaakt met groene fluwelen gordijnen en bijpassende zetels, heerst een gezellige bedrijvigheid. Een bont publiek doet zich tegoed aan een kaart die een spoedcursus in de klassieke Belgische keuken lijkt: voorgerechten als kaas- en garnaalkroketten, hoofdgerechten als stoemp met worst, noordzeetong of stoofvlees. De lijst met bieren van het vat is lijvig en bij elk gerecht op de kaart krijg je een aangepaste biersuggestie. Extra punten scoort The Brasserie door zowel bij voor- als hoofdgerechten een vegan optie aan te bieden.

Anspachlaan 80, 1000 Brussel,

Lees hier de volledige review.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

4- Badi

Oorspronkelijk opende dit als een ciderbar met kleine hapjes, maar intussen is Badi uitgegroeid tot een volwaardig restaurant. Al het eten staat op een kleine menukaart: acht betaalbare opties, inclusief dessert. Je kan, maar hoeft zeker niet alles te delen. De gerechten hebben een Japanse toets en blinken uit in al hun eenvoud. Ook de dranken op de kaart zijn een ontdekking. Een plek waar je graag een tweede keer terugkomt.

Munthofstraat 80 1060 Sint-Gillis

Lees hier de volledige review

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

5- Kamoun

Georges Baghdi Sar is een Brussels horeca­fenomeen. Als kind leerde hij de kneepjes van het vak in het restaurant van zijn ouders, die vanuit Syrië naar België kwamen toen Georges elf was. Na zijn schoolcarrière besloot hij – tegen de zin van ouders – hotelschool te volgen. Na leertijd in enkele sterrenzaken staat hij nu aan het hoofd van een succesvolle restaurantketen, My Tannour, met vijf vestigingen in Brussel. Hier brengt hij een authentieke versie van het Syrische streetfood, met versgebakken platbrood als basis voor gerookt lam of gegrilde halloumi. Een klein jaar geleden opende hij Kamoun, een energiek restaurant waar je de Levantijnse keuken krijgt voorgeschoteld, met centraal in de keuken een open vuur. De rijkelijk gedecoreerde hummus wordt rechtstreeks op tafel geserveerd, wat meteen een ongedwongen sfeer (en een Instagram-waardige foto) oplevert. Ook de rest van de smaken en texturen zijn verslavend en alle ingre­diënten zijn vers en smaakvol.

Giststraat 29, 1050 Elsene, kamoun.be

Lees hier de volledige review

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content