Van desserts tot stoverij: verrassende speculoosrecepten voor het hele jaar
Onze geliefde speculooskoekjes scheren steeds hogere toppen in het buitenland, en zijn zelfs verkozen tot het vijfde populairste koekje wereldwijd. Lotus Bakeries heeft de liefde voor het gebak vooral in Noord-Amerika zien stijgen, waar enkele TikTok hypes voor een enorme boost in de verkoop zorgden. Geniet van het populaire koekje met deze recepten.
In 2020 veranderde de koekjesfabrikant de naam Lotus Speculoos nog naar ‘Biscoff’, om een internationaler publiek aan te trekken. Met de nieuwe naam, dat een combinatie van ‘biscuit’ en ‘coffee’ is, zou het merk een ‘global brand’ worden, en dat is gelukt. In België eten we de krokante koekjes doorgaans tijdens Sinterklaas, maar met deze recepten geniet je het hele jaar door van zoete én zoute speculooslekkernijen.
Zout
- Kastanjecrème met mascarpone, appel en speculooscrumble
- Stoverij van varkenswangen met Rochefort en speculaas, puree met bieslook en zure room
- Kippenborst gevuld met Belgisch witloof en speculaas
Zoet
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier