Kippenborst gevuld met Belgisch witloof en speculaas

Serveer deze gevulde kippenborst met smeuïge puree, herfstgroenten en speculaaskruimels bovenop. Ook de witloofvulling krijgt dat heerlijke vleugje speculaassmaak.

Voor twee personen
  • 2 kippenborsten
  • 1 flesje blond bier
  • 2 tot 3 stroken Belgisch witlof
  • boter
  • 2-3 speculaaskoekjes
Bereiding
  1. Verwarm je over voor op 180 °C.
  2. Snijd het witloof in reepjes en stoof met een klontje boter, peper en zout op een zacht vuurtje. Blus met een scheut bier en drink de rest van het flesje gerust zelf op. Laat stoven tot het witloof gaar is en giet dan het overtollig sap in een ovenschaal.
  3. Schroei in een andere pan de kippenborsten enkele minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat ze even afkoelen en snijd vervolgens voorzichtig een inkeping over de lengte, zodat je ze kunt ‘openflappen’. Snijd ze dus niet helemaal door! Leg de kippenborsten vervolgens in de ovenschaal waar je eerder al het kookvocht van het witloof in opving.
  4. Laat een eetlepel boter smelten in een sauspan en voeg twee verkruimelde speculaasjes toe. Verwarm het mengsel en voeg dan het goed uitgelekte, gare witloof toe. Meng snel en lepel het mengsel vervolgens op de kippenborsten. Sluit ze, leg nog een klein klontje boter op elke kippenborst en zet voor tien minuten in de voorverwarmde oven of tot wanneer het vlees helemaal gaar is.
  5. Serveer met een smeuïge puree, wat extra herfstgroenten en met nog wat speculaaskruimels over de kippenborst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content