Tiramisu met speculaas
-
Difficulty
Very easy
Een heerlijke lokale variant op het klassieke Italiaanse dessert, en intussen haast even populair als het origineel: tiramisu met speculaas van bij ons in plaats van de gewoonlijke lange vingers.
Voor zes personen
- 25 tot 30 speculaaskoekjes (ongeveer 180 gram)
- 2 tot 3 koppen espressokoffie
- 2 tot 3 el amaretto of bruine rum
- 6 el cacaopoeder
- 500 g mascarpone
- 3 eiwitten
- 4 eigelen
- 150 g fijne kristalsuiker
Bereiding
- Maak de mascarpone los en luchtig met een spatel. Klop de drie eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder de mascarpone. Klop de vier eidooiers samen met de suiker tot een schuimige massa. Spatel dit mengsel door de luchtige mascarponemassa tot je een glad geheel bekomt. Giet een deel van deze mascarpone-ei-mix in een fijne laag over de bodem van een schotel.
- Meng de kopjes koffie met de sterkedrank. Dop de speculaaskoekjes in de koffie met de likeur, maar zorg ervoor dat de koekjes krokant blijven. Verdeel opnieuw een laag van de mascarponeroom over de koekjes. Herhaal deze werkwijze drie tot vier keer.
- Plaats de schaal met tiramisu tot slot minstens zes uur lang afgedekt in de koelkast. Bestuif de tiramisu met speculaas vlak voor het opdienen licht met een beetje cacaopoeder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier