Culinair Brussel maakt zich op voor de tweede editie van Tram Experience. Vanaf 14 mei rijdt het unieke tramrestaurant weer uit. En dat betekent topgerechten van Belgische sterrenchefs combineren met een ritje door de hoofdstad in een eigentijds mobiel decor.

Vorig jaar was het gastronomisch project zonder twijfel het belangrijkste evenement van Brusselicious. Toen werden twee Belgische tweesterrenkoks aangezocht om hun interpretatie te geven aan gerechten uit onze nationale gastronomie. Dit jaar gaat de eer naar Brusselse sterrenkoks, volgens het principe van de quatre-mains-keuken. Een kok staat in voor de hapjes en het voorgerecht, terwijl de andere het hoofdgerecht verzorgt. Om de zes weken worden de rollen omgedraaid. Voor de desserts wordt beroep gedaan op de betere banketbakkers en chocolatiers.

Wie de tram opstapt, wordt verwelkomd met een glas champagne en creatieve hapjes. En voor de vegetariërs worden aangepaste topgerechten voorzien. De Tram Experiance heeft ook deze editie alles in huis om succesvol te zijn.

Het eerste menu dat aangeboden wordt tot 30 juni :

Amuses door Gaetan Colin (Restaurant Jaloa)Capuccino van schaaldieren en yuzu onder een wolkje gerookt spek
Tartaar van houting en oesters, espuma van passievrucht en krokantje met algenboter

Voorgerecht door Gaetan Colin (Jaloa)Grote zoetwatergarnaal, foie-gras-mayonnaise, zalfje van artisjok en citrusolie

Hoofdgerecht door Stefan Jacobs (Restaurant VaDouxVent)Konijnenrug met gekonfijte bout en witte asperges in gekruide reuzel

Dessert door Pierre Marcolini Primitieve chocolade

Tram ExperiencePraktisch
Het tramrestaurant rijdt op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond om 20 uur; op vrijdag- en zaterdagavond om 18u.30 en 21u.30, en op zondag om 12 u. In de zomer wordt het menu op zondag om 19 u. geserveerd. De prijs bedraagt 89 € per persoon.

Reserveren via tramexperience.be of bij de toeristische dienst VISITBRUSSELS. (DB)

Culinair Brussel maakt zich op voor de tweede editie van Tram Experience. Vanaf 14 mei rijdt het unieke tramrestaurant weer uit. En dat betekent topgerechten van Belgische sterrenchefs combineren met een ritje door de hoofdstad in een eigentijds mobiel decor. Vorig jaar was het gastronomisch project zonder twijfel het belangrijkste evenement van Brusselicious. Toen werden twee Belgische tweesterrenkoks aangezocht om hun interpretatie te geven aan gerechten uit onze nationale gastronomie. Dit jaar gaat de eer naar Brusselse sterrenkoks, volgens het principe van de quatre-mains-keuken. Een kok staat in voor de hapjes en het voorgerecht, terwijl de andere het hoofdgerecht verzorgt. Om de zes weken worden de rollen omgedraaid. Voor de desserts wordt beroep gedaan op de betere banketbakkers en chocolatiers. Wie de tram opstapt, wordt verwelkomd met een glas champagne en creatieve hapjes. En voor de vegetariërs worden aangepaste topgerechten voorzien. De Tram Experiance heeft ook deze editie alles in huis om succesvol te zijn. Het eerste menu dat aangeboden wordt tot 30 juni :Amuses door Gaetan Colin (Restaurant Jaloa)Capuccino van schaaldieren en yuzu onder een wolkje gerookt spek Tartaar van houting en oesters, espuma van passievrucht en krokantje met algenboter Voorgerecht door Gaetan Colin (Jaloa)Grote zoetwatergarnaal, foie-gras-mayonnaise, zalfje van artisjok en citrusolie Hoofdgerecht door Stefan Jacobs (Restaurant VaDouxVent)Konijnenrug met gekonfijte bout en witte asperges in gekruide reuzel Dessert door Pierre Marcolini Primitieve chocolade Tram ExperiencePraktisch Het tramrestaurant rijdt op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond om 20 uur; op vrijdag- en zaterdagavond om 18u.30 en 21u.30, en op zondag om 12 u. In de zomer wordt het menu op zondag om 19 u. geserveerd. De prijs bedraagt 89 € per persoon.Reserveren via tramexperience.be of bij de toeristische dienst VISITBRUSSELS. (DB)