Tour du vin: Modane – Alpe d’Huez

wijngaard © iStock

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag. Vandaag drinken we Domaine de Fondrèche blanc, Ventoux, Rhône, 2014.

Tour du vin: Modane - Alpe d'Huez
© gf

Naar aanleiding van de Ronde van Frankrijk kruipt de Nederlandse wijnsommelier Lotte Wolf in de pen, helemaal in teken van het edele vocht. Voor haar blog Tour du Vin fietst ze langs de wijngaarden en selecteert ze elke tourdag een bijzondere wijn met een link naar de streek waar de renners zich op dat moment bevinden.

Dag 20: Modane – Alpe d’Huez

We drinken: Domaine de Fondrèche blanc, Ventoux, Rhône, 2014

Daar is hij dan! Dé rit met de twee mythische reuzen: de Galibier en de Alpe-d’Huez. Dat kan alleen maar een dag vol spanning en opwinding opleveren! In ieder geval spannender dan de wijngaarden rondom de bergen. Daar zijn er niet zoveel van. Gelukkig heeft die andere ‘killerberg’ wel wijngaarden aan de voet staan: de Mont Ventoux. Hier bevinden zich de wijngaarden van het domein Fondrèche. En, zoals de wijnmaker het zelf zegt: ‘Nature is the free spirit of the estate.’ Hier vind je heel natuurlijke wijnen dus. Kruidig, speels maar wel full-body. En dat laatste is juist wat we nodig hebben op een ‘zware’ dag als deze.

Verkrijgbaar via: www.pasteuning.nl

Fondrèche

Het domein Fondrèche ligt in de Ventoux en maakt deel uit van de zuidelijke Rhônevallei. De rode wijnen bestaan dan ook uit de klassieke rhône-blend: grenache, syrah en mourvèdre. De witte wijnen hebben ook de klassieke rassen: grenache blanc, roussanne en clairette. Daarnaast bevatten ze rolle. Dit is de Franse naam voor een druif die in Italië vermentino heet. Dit om het makkelijk te maken… De rolle – of vermentino – is zeer floraal, fruitig, zwoel en rond. Hij geeft de wijn dat échte Zuid-Franse vakantiegevoel. Nét even anders dan de andere blends uit de Rhône.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content