De broers Kris en Johan Lismont hebben hun succesvolle restaurant Ambrozijn in Borgloon definitief gesloten. Ze kiezen allebei voor een nieuwe uitdaging. Chef-kok Johan gaat als leraar aan de slag en jonge koks de knepen van het vak leren. Kris, onlangs uitgeroepen tot Sommelier of the Year 2013, opent op dezelfde locatie het nieuwe horecaconcept Mondevino, een restaurant waarin wijn een centrale rol krijgt.

Met de expertise van de meester worden bij de wijnen van over de hele wereld bijhorende gerechten geserveerd door zijn echtgenote en zakenpartner Agna Boonen. Het eethuis gaat ook samenwerken met Pit, het kunstproject van Z33. Mondevino wil ook als exporestaurant fungeren.

De broers hebben dus een culinair punt gezet achter hun Ambrozijn. Het restaurant opende 13 jaar geleden de deuren. Ze slaagden erin om het op korte tijd te promoveren tot een Limburgs culinair topadres. 'Wij hadden drie mogelijkheden', zegt de 38-jarige Kris. 'Verder doen zoals wij bezig waren, maar dat was stil staan. Opnieuw investeren in de toekomst, maar daar verschilden wij van visie of eindigen in schoonheid en broederschap en ieder zijn eigen weg te gaan. Het is een mix van de laatste twee geworden.'

Mondevino, vanaf 24 april in de Tongersesteenweg 30, Borgloon. (DB)

De broers Kris en Johan Lismont hebben hun succesvolle restaurant Ambrozijn in Borgloon definitief gesloten. Ze kiezen allebei voor een nieuwe uitdaging. Chef-kok Johan gaat als leraar aan de slag en jonge koks de knepen van het vak leren. Kris, onlangs uitgeroepen tot Sommelier of the Year 2013, opent op dezelfde locatie het nieuwe horecaconcept Mondevino, een restaurant waarin wijn een centrale rol krijgt. Met de expertise van de meester worden bij de wijnen van over de hele wereld bijhorende gerechten geserveerd door zijn echtgenote en zakenpartner Agna Boonen. Het eethuis gaat ook samenwerken met Pit, het kunstproject van Z33. Mondevino wil ook als exporestaurant fungeren. De broers hebben dus een culinair punt gezet achter hun Ambrozijn. Het restaurant opende 13 jaar geleden de deuren. Ze slaagden erin om het op korte tijd te promoveren tot een Limburgs culinair topadres. 'Wij hadden drie mogelijkheden', zegt de 38-jarige Kris. 'Verder doen zoals wij bezig waren, maar dat was stil staan. Opnieuw investeren in de toekomst, maar daar verschilden wij van visie of eindigen in schoonheid en broederschap en ieder zijn eigen weg te gaan. Het is een mix van de laatste twee geworden.' Mondevino, vanaf 24 april in de Tongersesteenweg 30, Borgloon. (DB)