Topkok Pierre Wynants krijgt Lifetime Achievement Award van Gault&Millau

Pierre Wynants, de voormalige sterrenkok van het befaamde Brusselse restaurant Comme Chez Soi, krijgt de allereerste Lifetime Achievement Award van restaurantgids Gault&Millau.

Pierre Wynants was tot zowat vijf jaar geleden chef-kok van het eens zo vermaarde Brusselse restaurant Comme Chez Soi. De sterrenchef krijgt de Lifetime Achievement Award tijdens een korte ceremonie die plaatsvindt vlak voor de proclamatie van de Europese finale van de Bocuse d’Or. Deze culinaire wedstrijd vindt op 21 en 22 maart plaats in Brussels Expo.

Buitengewone carriĆØre

De culinaire gids Gault&Millau prijst ‘het uitzonderlijke parcours en de buitengewone carriĆØre van een chef die steeds de kleuren van de Belgische gastronomie op het hoogste niveau heeft verdedigd in binnen- en buitenland.’

Het is nog maar de eerste keer dat Gault&Millau een Lifetime Achievement Award uitreikt. De bedoeling is om dit in de toekomst vaker te doen, al is het nog niet duidelijk met welke frequentie dit zal gebeuren. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content