Studentenrestaurant Alma viert zestigste verjaardag

Alma, het restaurant bij uitstek voor elke student in Leuven en omstreken, blaast dit jaar 60 kaarsen uit. Dit filmpje toont hoe het er 60 jaar geleden aan toe ging.

Alma, hét studentenrestaurant in Leuven, bestaat dit jaar 60 jaar. Het allereerste restaurant werd op 15 februari geopend op de Bondgenotenlaan, op de plek waar nu kledingwinkel H&M ondergebracht is. Destijds kostte een maaltijd 20 tot 24 frank (omgerekend 50 cent). In de plaats kreeg je soep, hoofd- en nagerecht. Geen culinaire hoogkeuken, maar degelijke, stevige en lekkere kost die meteen in de smaak viel bij schoolgangers en universitairen. Voor een ontbijt betaalde je 6 frank.

Door de jaren heen werden de prijzen enkele keren flink opgetrokken, soms tot grote woede van de jonge restaurantbezoekers (met betogingen tot gevolg). Zestig jaar (en drie vestigingen) later is Alma nog altijd een begrip in de studentenstad, met jaarlijks meer dan een miljoen warme maaltijden die aan de man worden gebracht. Het studentenrestaurant viert dat vandaag/15 mei met optredens (op het Leuvens Grasplain vanaf 19uur), en daarna met een party op de locatie van Alma 3 vanaf 23 uur. KU Leuven haalde voor de gelegenheid een origineel filmpje van onder het stof. Bekijk deze beelden van het Alma-restaurant anno 1958. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content