Start-up levert wijn die jij lekker vindt (of toch volgens je genen)

© Getty Images/iStockphoto

De wijnbezorgdienst Vinome uit Silicon Valley beweert je smaak van wijn te kunnen voorspellen op basis van je DNA. Het klinkt als een spannend idee, maar wijnkenners zetten er voorlopig toch hun geld niet op in.

Wijn kiezen is niet altijd een gemakkelijke opgave: een etiket kan nog zo veelbelovend klinken, maar smaken verschillen nu eenmaal. De start-up Vinome stelt nu jouw smaak volledig te kunnen doorgronden en er aangepaste wijnen te kunnen leveren.

Via enkele eenvoudige vragen wordt er online een smaakprofiel opgesteld, dat vervolgens kan worden aangevuld met een DNA-test. Op basis van die uitslagen stuurt Vinome vervolgens op jouw smaak aangepaste wijnen op. En weg, keuzestress!

“Ik zou dit in dezelfde categorie plaatsen als je soulmate vinden met DNA-testen”

Al zijn er ook contra’s. Ten eerste geloven experts niet echt dat persoonlijke smaak te vatten is in enkele vragen en een DNA-test. “Ik zou dit in dezelfde categorie plaatsen als je soulmate vinden met DNA-testen,” zegt genspecialist dr. Jim Evans in The Independent. “We weten simpelweg niet genoeg over genen om dit accuraat te kunnen doen.” Bovendien is ook het prijskaartje opmerkelijk. Voor de DNA-analyse leg je 199 dollar op tafel, om daarna per fles 65 dollar te betalen, met een minimumbestelling van drie flessen. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content