Dat avocado's megagezond zijn, is niet nieuw. Ze zitten boordevol vitaminen, goede vetten en voedingvezels, én ze hebben ook nog eens een cholesterol-verlagend effect. Ook een pluspunt: de veelzijdigheid in de keuken. Je kan er zowel voor de ontbijttafel als voor lunch-time of het diner snelle en lekkere gerechten mee bereiden. Dat maakt van deze groene vrucht een echte must-have in de fruitschaal.

In het nieuwe boekje 'Avocado' bundelde de in Amsterdam residerende foodie Collette Dike dertig recepten voor de drie belangrijkste eetmomenten van de dag. Het ene al gemakkelijker dan het andere, maar altijd origineel en mooi en smakelijk geïllustreerd. Drie (snelle) voorbeelden.

Voor het ontbijt: Whipped avocado & fetaspread met koffiedust

Klik hier voor het recept

Voor de lunch: Watermeloenpizza

Klik hier voor het recept

Voor het diner: Groene gazpacho (voorgerecht)

Klik hier voor het recept

Tip: de snelste manier om avocado's te rijpen

Je hebt net een avocado gekocht maar het duurt nog minstens een paar dagen vooraleer hij etensklaar is? Geen probleem, er is wel degelijk een truc om de vrucht perfect rijp te maken in slechts één nacht tijd.

Dat avocado's megagezond zijn, is niet nieuw. Ze zitten boordevol vitaminen, goede vetten en voedingvezels, én ze hebben ook nog eens een cholesterol-verlagend effect. Ook een pluspunt: de veelzijdigheid in de keuken. Je kan er zowel voor de ontbijttafel als voor lunch-time of het diner snelle en lekkere gerechten mee bereiden. Dat maakt van deze groene vrucht een echte must-have in de fruitschaal. In het nieuwe boekje 'Avocado' bundelde de in Amsterdam residerende foodie Collette Dike dertig recepten voor de drie belangrijkste eetmomenten van de dag. Het ene al gemakkelijker dan het andere, maar altijd origineel en mooi en smakelijk geïllustreerd. Drie (snelle) voorbeelden.