Snel en gezond: Drie keer koken met avocado

5487973 © Lekker: deze groene gazpacho.

Naast voedzaam en razend lekker, is avocado ook een vrucht die je kan verwerken in allerlei gerechten voor elk moment van de dag. Drie recepten.

Naast voedzaam en razend lekker, is avocado ook een vrucht die je kan verwerken in allerlei gerechten voor elk moment van de dag. Drie recepten.

Dat avocado’s megagezond zijn, is niet nieuw. Ze zitten boordevol vitaminen, goede vetten en voedingvezels, én ze hebben ook nog eens een cholesterol-verlagend effect. Ook een pluspunt: de veelzijdigheid in de keuken. Je kan er zowel voor de ontbijttafel als voor lunch-time of het diner snelle en lekkere gerechten mee bereiden. Dat maakt van deze groene vrucht een echte must-have in de fruitschaal.

In het nieuwe boekje ‘Avocado’ bundelde de in Amsterdam residerende foodie Collette Dike dertig recepten voor de drie belangrijkste eetmomenten van de dag. Het ene al gemakkelijker dan het andere, maar altijd origineel en mooi en smakelijk geïllustreerd. Drie (snelle) voorbeelden.

Voor het ontbijt: Whipped avocado & fetaspread met koffiedust Klik hier voor het recept
Voor de lunch: WatermeloenpizzaKlik hier voor het recept
Voor het diner: Groene gazpacho (voorgerecht)Klik hier voor het recept
Tip: de snelste manier om avocado’s te rijpenJe hebt net een avocado gekocht maar het duurt nog minstens een paar dagen vooraleer hij etensklaar is? Geen probleem, er is wel degelijk een truc om de vrucht perfect rijp te maken in slechts één nacht tijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content