Dat Siebe Geerits uit Bocholt op culinair vlak veel in zijn mars heeft, bewees hij nog maar eens in de finale van 'Junior masterchef 2012', het kookprogramma voor jongeren op vtm. Het jonge kookwonder toverde eerst een Thaise salade met vongole en crunch van pinda op tafel.

In het ultieme kookduel bereidde hij onder het toeziend oog van driesterrenchef Sergio Herman melkkalf met spitskool en gefrituurde aardappelbolletjes. Geen sinecure voor iemand van zijn leeftijd. De riskante keuze voor het kalfsvlees haalde presentator Wout Bru over de streep: 'Iemand die kalfsvlees gereed maakt in de finale heeft heel wat lef", verklaarde hij.

Naast de titel van 'Junior masterchef' gaat Siebe ook met een stage bij een sterrenchef, elektrische kookapparatuur en pannen en messen naar huis. 'Ik heb er geen woorden voor hoe blij ik ben', vertelde hij na afloop van de bekendmaking.

Hoe het nu verder moet? Eerst de hotelschool. 'Ik zit echt af te tellen. Nog anderhalf jaar te gaan', zegt het jonge kooktalent. In afwachting staat hij thuis bijna elke dag achter de potten en pannen. 'Gewoon omdat ik het zo graag doe.'

Vorig jaar won de kersverse 'Junior Masterchef 2012' ook al het VT4-programma 'Komen eten Kids'. (DB)

Dat Siebe Geerits uit Bocholt op culinair vlak veel in zijn mars heeft, bewees hij nog maar eens in de finale van 'Junior masterchef 2012', het kookprogramma voor jongeren op vtm. Het jonge kookwonder toverde eerst een Thaise salade met vongole en crunch van pinda op tafel. In het ultieme kookduel bereidde hij onder het toeziend oog van driesterrenchef Sergio Herman melkkalf met spitskool en gefrituurde aardappelbolletjes. Geen sinecure voor iemand van zijn leeftijd. De riskante keuze voor het kalfsvlees haalde presentator Wout Bru over de streep: 'Iemand die kalfsvlees gereed maakt in de finale heeft heel wat lef", verklaarde hij. Naast de titel van 'Junior masterchef' gaat Siebe ook met een stage bij een sterrenchef, elektrische kookapparatuur en pannen en messen naar huis. 'Ik heb er geen woorden voor hoe blij ik ben', vertelde hij na afloop van de bekendmaking. Hoe het nu verder moet? Eerst de hotelschool. 'Ik zit echt af te tellen. Nog anderhalf jaar te gaan', zegt het jonge kooktalent. In afwachting staat hij thuis bijna elke dag achter de potten en pannen. 'Gewoon omdat ik het zo graag doe.'Vorig jaar won de kersverse 'Junior Masterchef 2012' ook al het VT4-programma 'Komen eten Kids'. (DB)