Visrestaurant Fiskebar in Antwerpen: Transformatie

Fiskebar opende op het Antwerpse Zuid als een trendy, goedkoop visrestaurant. Intussen onderging de locatie (en de prijzen) een transformatie.

Fiskebar bestaat sinds 2007 en opende als trendy, goedkoop visrestaurant. De zachte prijzen zetten ertoe aan om foutjes te vergeven. Vandaag is de situatie anders: een Plateau Royal met schaal- en schelpdieren, krab en kreeft komt op 128 euro voor twee en een bouillabaisse kost 32,5 euro. Dorade en zeebaars komen op net geen twintig euro zonder begeleiding.

Fiskebar is niet meer echt goedkoop! Toch zit je er nog steeds op tweedehandse ziekenhuisstoelen en stalen banken, en maakt het geluid uit de open keuken en van de kwetterende mensenmassa communiceren moeilijk.

Het concept is afkomstig van de Deen Nikolaj Kovdal en de eetzaal is het domein van de Antwerpse globetrotter Karin Schrauwen. Er zijn twee nieuwe koks, Nick en Sven, die om beurten werken en ondersteuning krijgen van twee Sri Lankese hulpkoks. Nick en Sven kregen de opdracht om groen en ecologisch verantwoord in te kopen. Bar en keuken ondergingen een facelift, maar blijven ruw.

Wat de zee te bieden heeft, ligt in een oude koeltoog. De wijnkaart is Europees en er is keuze aan wijnen per glas. Wij dronken een glas Grüner Veltliner (5,5 euro) bij vlezige scheermessen in braaf gekruid kooksap met selder en ui (13 euro). Ambachtelijk gevormde garnaalkroketten met brosse korst en smakelijk smeuïge inhoud lagen in het bord met wat losse garnalen en gefrituurde peterselie.

Bij doorbakken Noorse zalm met lichte tartaarsaus (17 euro) bestelden wij een portie gebakken biogroenten, die slordig op het bord waren gekwakt (plus 5 euro). Bij spies met vier stukjes vis en tartaarsaus (18 euro) kozen wij een portie raketsla (plus 3,5 euro). Het glas werd gevuld met een prima Pinot Noir, Gal Tibor 2009 (5 euro). Afsluiten deden wij met cheese cake en coulis van rode vruchten (7,5 euro).

Ook na de transformatie ben je in Fiskebar aan het verkeerde adres voor de grote verfijning. De porties blijven wel royaal en het zeebanket is vers. (PvD)

Keuken: 6,5

Comfort: 5,5

Bediening: 6,5

Prijs/kwaliteit: 6,5

Fiskebar, Marnixplaats 11-13, 2000 Antwerpen, 03 257 13 57. Terras op het voetpad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content