Ten Bogaerde (Koksijde)

Iain Wittevrongel studeerde aan de beroepsschool in Koksijde, werkte in de ouderlijke viswinkel Mare Nostrum in St.-Idesbald, bij traiteur en hofleverancier Lefevre in Brussel en in zijn restaurant La Bergerie, waar hij klassiek leerde koken. Daarna ging Iain Wittevrongel aan de slag in het Belgisch restaurant Market in New York.

Terug in België opende hij samen met zijn vrouw Ten Bogaerde. Het gastronomisch restaurant is te vinden in de oude abdijhoeve Ten Bogaerde op enkele kilometers van de kust. Er wordt gekookt en gegeten in de abtswoning. De kok kiest voor een actuele versie van de klassieke Franse keuken en bereidingen met wilde vis uit de noordelijke zeeën zijn troef. Ook garnaalkroketten zijn specialiteit.

Restaurant Ten Bogaerde, Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde, 058 62 00 00. Ma en di gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content