Silo’s: Topbrasserie in mouterij

Danny Vanderschueren in 'Silo's'. © CWF&PH

Het nieuwe culinaire topadres in Boortmeerbeek – met boomstamdesign, schapenvellen en vintage meubels – is een initiatief van vier ondernemers die hun sporen in de horeca verdienden.

Zowel aan de buitenkant als binnenin imponeert de zaak. Architect Will Erens gaf de ruimte van beton en glas een knusse inrichting. Boomstamdesign, schapenvellen en vintage meubels bewerkstelligen dat je je meer in een Canadese jachthut waant dan in een leeggehaalde fabriek. Gezellige warmte, verzorgde sfeerverlichting en een bestudeerde akoestiek komen het comfort ten goede. De klimaatkamers van glas en staal voor wijn en vlees maken deel uit van de belevenis.

Wij kwamen de derde dag en hadden het gevoel dat Silo’s er al jaren was. De brasserie is een initiatief van vier ondernemers die hun sporen in de horeca verdienden. Danny Vanderschueren en echtgenote Karine (25 jaar Folliez en een Michelinster) sloegen de handen in elkaar met Danny de Landtsheer en vrouw Danielle (traiteur Daniel’s en restaurant Square) en begonnen aan een nieuw avontuur.

Wijn tanken

In het midden van de ruimte staan de machines opgesteld waarin zestien geopende witte en zestien rode wijnen onder inert gas worden bewaard. Met je eigen chipkaart kan je zelf tanken en kiezen tussen een slok van 3 cl, een degustatie van 6 cl of een glas van 12 cl.

Op de borden komen smakelijke en rijke gerechten: voortreffelijke, huisbereide garnaalkroketten met gefrituurde peterselie (18 euro), salade van lauwwarme ossenstaart met eitje op lage temperatuur gegaard, kruiden en vinaigrette van druivenmosterd (15,50 euro), kabeljauwhaas met boterfestival van hollandaisesaus en aardappelmousseline met prei en grijze garnalen (25,50 euro), onglet (beenhouwersbiefstuk) met kalfsmerg, gekonfijte sjalot en prima frieten (21 euro).

Om af te sluiten: de perfecte dame blanche, waarbij men aan tafel met een lepel quenelles vanille-ijs draait (9 euro). (PvD)

Silo’s, Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek, 015 51 11 11, www.silos.be. Private dining room.

Categorie: Brasserie

Keuken 7,5

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7,5

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content