Restaurant Les Filles (Brussel): comfortfood in familiale omgeving

Line Couvreur van Les Filles en Catherine Kirszbaum zorgen voor een vredige ambiance. © Cwf&ph

Les Filles omvat naast een restaurant ook een kookwinkel en een kookstudio. Je eet zoals thuis, door zelf je bord vol te scheppen uit de potten en pannen op de centrale buffettafel.

Drie vlotte vrouwen gaven de Brusselse horeca zuurstof toen zij in een groezelige wijk achter het Zuidstation met Les Filles – Plaisirs Culinaires uitpakten. De ene was assistent-choreografe bij Rosas, de andere kwam uit de muziekwereld en de derde, Line Couvreur, had horecaervaring met het hapjesrestaurant Un peu beaucoup.

Les Filles – Plaisirs Culinaires was bedoeld als kookatelier, vanwaaruit de omliggende kantoren werden voorzien van eten, maar je kon er ook komen eten aan lange tafels. Die tables d’hôtes hadden zo’n succes dat de vraag kwam om ook ’s avonds en in de weekends open te zijn. Dat kon niet op die plaats, en Line Couvreur ging alleen verder op een nieuwe plek in het centrum van Brussel. Daar baat ze nu met Catherine Kirszbaum Les Filles uit.

Grotefamiliegevoel

Het restaurant omvat een kookwinkel en een kookstudio in een huis met ruime, in elkaar overlopende vertrekken. De inrichting is sober en kaal, wat maakt dat de akoestiek te wensen overlaat.

Je eet zoals thuis, door zelf je bord vol te scheppen uit de potten en pannen op de centrale buffettafel. Daarna schuif je, op een oude schoolstoel, aan een van de lange gastentafels. Messen en vorken zijn tweedehands en, zoals de borden, allemaal verschillend. De vredige ambiance die er hangt, onderlijnt het grotefamiliegevoel.

In de keuken worden zoveel mogelijk biologische producten gebruikt. Van maandag tot vrijdag eet men tijdens lunchtijd voor-, hoofd- en nagerechten naar believen aan de prijs van 16 euro. Voor alleen een hoofdgerecht betaal je 12,50 euro. ’s Avonds is de prijs 25 euro. Op zaterdag en zondag is er een brunch voor 18 euro en op zondagavond zijn er drie formules van respectievelijk 14, 19 en 22 euro.

Onze keuze

Wij kregen gazpacho van tomaat en kiwi als onwennig welkomsthapje. Het voorgerecht was ham met niet helemaal rijpe meloen, geitenkaas en druiven. Het glutenvrije hoofdgerecht bestond uit brood van varkensgehakt met verse kruiden, amandels, paprika, tomatencoulis, chutney van mirabellen en tabouleh van bioboekwijt en verse kruiden.

We sloten af met perenclafoutis met karamel van gezouten boter. (PvD)

Restaurant, kookschool, kruidenierswinkel Les Filles, Oude Graanmarkt 46, 1000 Brussel, 02 534 04 83 en 0473 282606. Elke werkdag ’s middags en ’s avonds open. Zaterdag en zondag alleen brunch van 10 tot 16 uur.

Keuken 6,5

Decor 7

Comfort 6

Bediening 6

Prijs/kwaliteit 7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content