Populair huiskamerrestaurant

In eethuis Mise En Place (Antwerpen) wordt de drempel bewust laag gehouden.

Koken is sexy en daar maken minder begaafde koks handig gebruik van. Maar er zijn ook koks die integer te werk gaan en zonder kabaal een smakelijk potje koken en zo klandizie weten op te bouwen. De vrouwelijke kok Chiara van Emrik en vennoot Hans Stuer doen het op die manier. Zij geven geen ruchtbaarheid aan hun eethuis, houden de drempel bewust laag en zijn uit plaatsgebrek meestal verplicht om klanten te weigeren.

Hun restaurant Mise en Place kwam op de plaats van een plaatselijk tewerkstellingskantoor en neemt de benedenverdieping in van een hoekhuis, gebouwd in eclectische stijl. Er zijn twee eetvertrekken, die niet swingend maar wel knus zijn ingericht in een stijl die past bij het gebouw. De eetkamer in het voorhuis lijkt op een Franse bistro en is geliefd bij tweeverdieners. De achterliggende eetkamer is huiselijker en warmer ingericht en krijgt de voorkeur bij mensen met tijd.

Hans Stuer komt verzorgd te voorschijn en bedient met vriendelijkheid en zonder opdringerigheid. Chiara is de chef-kok en komt zelden uit de keuken. Zij is een elegante vrouw die houdt van natuurlijke smaken, van klassieke combinaties en van lichte sausen. Het visitekaartje vormt het driegangenmenu met keuze, dat 30 euro kost en elke twee weken verandert. Ook wij kozen dit menu.

Er waren twee voorgerechten: karnemelkstampers van aardappel, karnemelk, grijze garnalen en Avruga-kaviaar op zure room. Maatje kwam met gehakte tomaat, komkommer, sjalot en bieslook. Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten. Gestreepte zeebarbeel kwam met gebakken aardappeltjes en was op smaak gebracht met citroen en olijfolie. Het succulente vlees van Ardens varken was gebraden en had het gezelschap van kruidenpuree, courgette en crème van ganzenlever. De kurk ging die avond van een Kleine Zalze uit Zuid-Afrika, een elegante Pinotage, rijk aan alcohol en aroma’s (27 euro). Afsluiten deden wij met een zomers sorbet van mojito en aardbei.

Categorie: laagdrempelig huiskamerrestaurant
Keuken: 7
Decor: 7,5
Comfort: 7
Service: 7,5
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8

Restaurant Mise en Place: Door Verstraeteplaats 4, 2018 Antwerpen. 03 294 78 77.
Open vanaf 18,30 uur, zondag en maandag gesloten. Privézaaltje op de eerste verdieping. Lunch op afspraak vanaf zes personen.

PvD/Bewerking: DB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content