Kaviaar op de Kunstberg

Kwint (Brussel) afficheert zich als delicatessenrestaurant met loungebar en boetiek.

De Brusselse Kunstberg is vernieuwd. Kwint ligt aan het Congrespaleis en wil meer zijn dan een kantine voor congresgangers. Het afficheert zich als delicatessenrestaurant met loungebar en boetiek. Het is een prestigieuze realisatie van de evenementenorganisator GL-events en de vermaarde Parijse delicatessenwinkels La Maison de la Truffe en Kaspia. Daardoor zijn truffels en afgeleide producten, gerookte vis, ganzenlever en kaviaar terugkomende producten.

Vanuit de eetzaal heeft men panoramisch zicht over de benedenstad. De inrichting is modern en smaakvol en het comfort is groot. Een twintig meter lang reptiel van de kunstenaar Arne Quinze kronkelt langs het plafond. De opengesperde bek is de bar. Het personeel is overwegend Franstalig. De wijnen zijn uitsluitend Frans en flink geprijsd. Er zijn geen halve flesjes, er zijn wel wijnen beschikbaar per glas. Een Nederlandstalige spijskaart is beschikbaar en het lezen scherpt de honger.

Bereidingen met kaviaar en truffel zijn relatief goedkoop: roereitje met truffel 15 euro, rundcarpaccio met truffel 16 euro, tagliatelle met zalm en kaviaar 26 euro, aardappel met Impérial Baeri kaviaar 39 euro. Voor wat truffelpoeder op de frieten betaalt men 2 euro supplement.

Wij troffen een gezellige drukte. Plots was iedereen echter weg naar een congres en waren wij zo goed als alleen. Wij proefden: mix van gerookte en rauwe zalm met citroenparels en ricotta als machtig voorgerecht (22 euro) en king krab van eerste kwaliteit met cocktailsaus met een vleugje Mandarin Napoleon (29 euro). Hoofdgerechten: lekkere tagliatelle met Bourgognetruffel en gebakken ganzenlever (28 euro) en rol kalfsvlees met raketsla, getruffeerd balsamico parfum en vette pan groenten (22 euro). Afsluiten deden wij met fruitsoep (10 euro)

Kader: modern, gerieflijk

Onthaal en bediening: in het Frans

Keuken: Frans, bereidingen met gerookte vis, ganzenlever, kaviaar en truffel zijn troef

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content