Italiaans restaurant in Weense art-nouveaustijl

© Daniel Geeraerts

Restaurant Danieli Il Divino is ondergebracht in het oude koetshuis van Kasteel Den Brandt, in Antwerpen. De mooie eetzaal ademt Weense art nouveau. Bezoekers kunnen er terecht voor Italiaanse klassiekers en pizza’s

Danieli Il Divino, in handen van de doorgewinterde horecaondernemer Eddy Roothaert, is ondergebracht in het oude koetshuis van Kasteel Den Brandt, in Antwerpen. Het restaurant geeft uit op het park. De eetzaal met de koepelvormige veranda ademt Weense art nouveau.

Om het geheel op te frissen werd 250.000 euro vrijgemaakt. De meubels werden bekleed met operarode stoffen, op tafel kwam smetteloos wit linnen en de muren kregen een likje grijsgroene verf. Tussen de tafels kwamen vlotte obers in verzorgd brasserietenue.

Italiaanse keuken

Gerrit Geentjes en chef-kok Sandro Luci zwaaien de scepter. Zij presenteren een spijskaart met Italiaanse klassiekers en pizza’s. Daarnaast zijn er suggesties en er is een aparte kaart met kaviaar (125 g Royal Belgian 375 euro), kreeft en zes variëteiten oesters.

Onze keuze ging naar pane sardo of plat brood uit Sardinië met ricotta van buffel, zwarte truffel en raketsla (18 euro) en tagliata di manza of reepjes lenderibstuk met krullen parmezaan, raketsla en aceto balsamico (16,50 euro).

De hoofdgerechten waren osso buco alla Milanese con gremolata of kalfsschenkel in stofvocht vol (h)eerlijke smaken (28 euro) en spaghetti alle vongole van al dente deegwaren met onberispelijk verse venusschelpjes, olijfolie en knoflook (19 euro). Als afsluiter verscheen er een verrukkelijke tiramisu (11 euro).

Wij genoten van de omgevingen, de innemende bediening en het smakelijke en verzorgde eten, waardoor de gekruide prijzen verantwoord waren. (PvD)

Kader: koetshuis van Kasteel Den Brandt

Onthaal en bediening: vlot en efficiënt, in brasseriestijl

Keuken: Italiaans

Danieli Il Divino, Beukenlaan 12, 2020 Antwerpen. Tel. 03/825.37.38. Dagelijks open vanaf 12 uur, zaterdag vanaf 18 uur.

Zondag brunch, privétafelen kan achter zwart, gefumeerd glas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content