Brasserie de l’Expo: zien en gezien worden

© Michel Vaerezijck

Olivier Bellaches is de Franse chef van brasserie de l’Expo, tegenover het Koning Boudewijn Stadium. Hier komt men om te zien en gezien te worden.


Thierry Van Damme staat aan de basis van een achttal brasseries, zoals Cap de Nuit (Brussel Centrum), Petit Pont (Ukkel), Brasseries de l’Alliance (Gravenbrakel), Six Colonnes (Waterloo), Brasserie du Lac (Genval) en Les Potes en Toques (Ganshoren). De nieuwste realisatie is Brasserie de l’Expo, gelegen tegenover het Koning Boudewijn Stadium en in de buurt van de expositiepaleizen van de Heizel. De grote brasserie met verwarmd terras en oesterbank heeft een inrichting die refereert naar de Wereldtentoonstelling. Olivier Bellaches is de Franse chef. Hij werd gevormd door Guy Savoy en kreeg als taak een breed repertoire aan tijdloze brasserie gerechten te bereiden. Daarnaast serveert men in de hoogte opgebouwde schotels zeevruchten (van 24 tot 70 euro).

De volkse brasserie kent een drukke va-et-vient en het kan er rumoerig aan toe gaan. Wij werden geplaatst en bediend door geroutineerde, tweetalige obers. De bestelde halve kreeft Belle Vue kwam na lang wachten als krab, te lang gekookt in court-bouillon zonder pit en opgediend met sla, ei en ontvelde tomaat (dagprijs). Het gereedschap om de poten leeg te pulken kwam op vraag. Krokante varkenspoten met Gentse mosterd, krulsla en prei vielen helemaal in de smaak (14,20 euro). Marmite van ver gekookte vis en schelpdieren in saffraansaus met groenten (vooral aardappelen) kwam met toast en rouille (25 euro). Naar brasserie de L’Expo komt men niet voor de grote verfijning, noch voor het comfort maar wel om te zien en gezien te worden. Afsluiten deden wij met ijs gevulde profiteroles uit de diepvries met chocoladesaus en geslagen room (9 euro).

Pieter Van Doveren

Brasserie de l’Expo: Houba de Stropper laan 188, 1020 Brussel. Tel. 02/476 99 70. 7 dagen op 7 open van 10 tot 22,30 uur. Lunchmenu twee gangen 14 euro.

www.brasseriedelexpo.be

Categorie: brasserie pur sang
Keuken 6,5
Comfort 6
Bediening 7
Prijs/kwaliteit 6,5

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content