Bistro Refter: Via bistro terug naar traditie

Het idee om via een bistro terug te keren naar die onvergankelijk goede keuken van voorheen, leefde bij de Brugse kok Geert Van Hecke al lang. Met bistro Refter is die wens in vervulling gegaan.

In de beginperiode van De Karmeliet voelde Geert Van Hecke zich helemaal in zijn element omdat hij zijn liefde voor de klassiekers uit de Belgische en Franse keuken vrij kon uitleven. Later, onder druk van de Michelinsterren, moest de topchef die traditionele keuken gedeeltelijk opzijzetten.

Het idee om via een bistro terug te keren naar die onvergankelijk goede keuken van voorheen, leefde bij de Brugse kok al lang. Met bistro REFTER is die wens in vervulling gegaan. Refter heeft een verzorgde inrichting met Japanse invloeden. De muurbanken bieden beperkt comfort. Via glas kijk je uit op de met kiezels bedekte binnenplaats en het bijzondere tuinmeubilair.

De koks zijn gedeeltelijk zichtbaar in de open keuken. De spijskaart vermeldt alleen een keuzemenu: voor 35 euro kun je kiezen uit acht voor- en negen hoofdgerechten, en kaas of het dessert van de dag. Voor bereidingen met exclusieve producten betaal je 5 of 10 euro supplement. Zoon Louis Van Hecke staat in de eetzaal. Hij volgde, zoals zijn vader, een horecaopleiding in Ter Duinen in Koksijde. Hij liep stage bij Wout Bru.

Bistro Refter: Molenmeers 2 (om de hoek van De Karmeliet), 8000 Brugge. 050 44 49 00. Zondag en maandag gesloten (vakantie tot 23/1). Uitsluitend driegangenmenu met keuze, 35 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content