Philippe Nuyens (Blankenberge)

Philippe Nuyens kan terugblikken op een indrukwekkende staat van dienst. Hij begon als loopjongen in La Réserve in Knokke en werkte zich op tot chef. Philippe was onder meer tien jaar lang souschef in het toprestaurant ’t Molentje in Zeebrugge. Hij was daar de rechter- en linkerhand van Danny Horseele.

Philippe Nuyens en zijn vrouw Martine Beuselinck namen zeven jaar terug een mossel- en côte-à-l’osrestaurant over. Zij verfristen de klassieke inrichting en begonnen voorzichtig met een middenklasrestaurant. Wat op de borden komt is gedegen en vrij traditioneel met hier en daar een afgewogen vleugje exotisch parfum. Specialiteiten zijn bereidingen met producten uit de zee (jakobsschelpdieren, langoustines enz.), maar ook vlees van Simenthal-rund en zwezeriken.

Restaurant Philippe Nuyens, J. De Troozlaan 78, 8370 Blankenberge, 050 41 36 32. Di en woe gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content